Ла Ліга. Гол Довбика допоміг Жироні перемогти Лас-Пальмас

Лас-Пальмас приймав Жирону в межах 33-го туру Ла Ліги 2023/24. Важливо зауважити, що повернувся в заявку каталонців Віктор Циганков. Українець залікував травму й був готовий вийти на заміну упродовж матчу. Інший наш земляк – Артем Довбик – звично опинився у стартовому складі.

Ла Ліга, 33-й тур.

Лас-Пальмас – Жирона 0 : 2.

0 – 1. Лопес – 26.

0 – 2. Довбик – 57-пен.

Нереалізовані пенальті: Рамірес (8хв) – Довбик (26хв).

“Лас-Пальмас”: Вальєс – Суарес (Мунір, 63), Коко, Мармоль, Сінкгравен (Серхі Кардона, 63) – Парк, Муньйос (Беніто Рамірес, 81), Перроне (Фабіо Гонсалес, 78), Кіріан Родрігес, Молейро – Сандро (Марк Кардона, 63)

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес, Блінд, Гутьєррес – Еррера (Арнау, 89), Алейш Гарсія – Коуто (Порту, 70), Мартін (Соліс, 89), Савіо (Торре, 80) – Довбик (Циганков, 70)

Попередження: Кіріан Родрігес, 39, Мармоль, 45+3 — Довбик, 37, Еррера, 39, Коуто, 69

“Жирона” перемогла в гостях вперше з 28 січня.

Для цього не знадобилося якогось неймовірного футболу. Суперник каталонців, “Лас-Пальмас”, програв усі 5 останніх матчів і, по правді, показує найгірший футбол у Ла Лізі у 2024 році.

Сьогодні остров’яни розпочали із заробленого пенальті, коли Молейро спіймав на протиході Давіда Лопеса, але Сандро з точки пробив в обличчя (!) Гассанізі — і більше нічого цікавого від господарів ми не побачили. Один удар здалеку в поперечину, багато пустого володіння – коротше, ні про що.

“Жирона” теж не виблискувала, але атакувала все ж хитріше, і на 25-й хвилині Еріка Гарсію довелося “валити” на стандарті. Пенальті! Довбик з точки не забив, але Давід Лопес набіг і відкрив рахунок на добиванні – 0:1.

Перед перервою Артем міг забити з гри, але лівою після навісу пробив погано.

Далі початок другого тайму — і знову пенальті для “Жирони”. Тепер Коуто накрутив відразу двох, і Мармоль наступив Яну на ногу. Довбик не злякався і пішов бити повторно — і таки забив. Щоправда, удар знову залишав бажати кращого, але пощастило.

Коли Артем святкував свій м’яч, на табло була лише 57-ма хвилина, але за фактом гра в цей момент завершилася, адже одні більше не хотіли, а інші не могли. Цілу годину сміттєвого часу ми побачили на Канарах. Із цікавого — лише повернення Віктора Циганкова після травми. Вінгер, що одужав, отримав сьогодні 20 хвилин.

У таблиці “Жирона” після перемоги тимчасово піднялася на 2-е місце з 71 очком. У “Лас-Пальмаса” – 37 балів та 13-те місце завдяки ударному першому колу.

Максимович Назар

Recent Posts

Байєр відігрався у матчі з Ромою і пройшов у фінал Ліги Європи

У четвер, 9 травня, у матчі-відповіді 1/2 фіналу грецький Олімпіакос приймав на своєму стадіоні англійську Астон Віллу.Читати далі

1 годину ago

Олімпіакос вдруге обіграв Астон Віллу та вийшов у фінал Ліги конференцій

У четвер, 9 травня, у матчі-відповіді 1/2 фіналу грецький Олімпіакос приймав на своєму стадіоні англійську Астон Віллу.Читати далі

1 годину ago

Аталанта обіграла Марсель і вийшла у фінал Ліги Європи

У повторному матчі півфінальної стадії Ліги Європи Аталанта приймала Марсель.Читати далі

2 години ago

Серія А назвала ім’я найкращого тренера квітня

Сімоне Індзагі, наставник "Інтера", визнаний найкращим тренером в Серії А за квітень.Читати далі

2 години ago

Младен Бартулович: Для мене Герреро входить до топ-3 найкращих гравців УПЛ

Младен Бартулович, помічник наставника «Зорі» Юрія Коваля, високо оцінює зусилля форварда Едуардо Герреро, по якому…

2 години ago

Лунін підписав особистий контракт з Adidas

Український голкіпер "Реала" Андрій Лунін розпочав співпрацю із німецькою компанією Adidas.Читати далі

2 години ago