Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу над «Дніпром-1» (2:1) у 26-му турі УПЛ.

– В першу чергу ми зробили ще один важливий крок, і розуміння цієї перемоги прийде, я думаю, пізніше. Але головне те, що ми залишаємося в грі. Я вдячний своїм хлопцям, що вони терпіли, що вони намагалися пройти щільну оборону.

В 1-му таймі ми мали декілька непоганих нагод для того, щоб відкрити рахунок, при тому припустилися помилки в обороні – я вважаю, що дитячої – та подарували гол супернику.

Вони агресивно були налаштовані, намагалися направляти атаку в якийсь бік і потім активно нас пресингувати, активно атакувати.

Нам, можна сказати, багато що вдавалося, але ми розуміємо, що грали з командою, яка претендує на медалі, і в них є своє завдання.

У 2-му таймі ми зробили декілька коректив, і нам вдалося забити гол важливий, який дав нам додаткову мотивацію, додатковий стимул.

Ну а далі ми вже дотисли суперника, хоча кінцівка була просто шалена – і пенальті, який ми вважали, що він був, і потім вилучення одразу.

Але ми терпіли до кінця, прагнули обов’язково перемогти – нам це вдалося. Рухаємося далі. У нас ще залишилося 5 матчів, нам треба перемагати.

– Ви забили, вже граючи в меншості, і як наслідок цього голу була ця червона картка. Команда побігла в більшості до головного арбітра вимагати пенальті, десь не дограла до кінця момент, і Тимчик вже вимушено фолив і червону картку заробив.

– Ви знаєте, треба грати з холодною головою. Так, гаряче серце, ми прагнули перемагати, ми налаштовувалися на цю гру, розуміли, що буде непроста гра.

Ми знаємо, наскільки потужно грає «Дніпро-1», наскільки цікаво вони виглядають. Дещо їм не вдавалося в останніх матчах, але ж є малюнок гри – він був достатньо непоганий. Але ми розуміли, що нам так само важливо набирати свої очки, вигравати матч для того, щоб вирішувати своє завдання.

У кінцівці, безумовно, емоції виходять десь на передній план, але, ще раз повторюю, маємо терпіти, терпіти до кінця, маємо розхитувати оборону суперника, маємо шукати моменти. У того ж Супряги був момент, коли він міг вирішувати, і все було б спокійніше.

Знов таки, треба дивитися, на мою думку, там був пенальті, тому що завалили нашого гравця. Добре, що все так закінчилося, добре, що на останніх хвилинах ми таки зробили проникаючу атаку, забили вирішальний гол. Ну а в кінцівці треба було дотерпіти, вже навал суперника.

Емоції б’ють через край, але при цьому ця гра – вже історія. Треба її добре проаналізувати та рухатися далі. Попереду в нас ще непрості матчі, – сказав Шовковський.