“Чорноморець” особливих турнірних завдань вже не має. А ось у “Миная” це завдання гостро стоїть – потрібно брати очки вже зараз, аби сподіватися на фініші зачепитися за шанс у перехідній зоні.

УПЛ, 26-й тур.

Минай – Чорноморець Одеса 2 : 0.

1 – 0. Кораблін – 6.

2 – 0. Ременяк – 63.

“Минай”: Кемкін — Дмитрук, Чуєв, Скиба, Кисіль — Кораблін (Корнійчук 78), Семотюк (Матюшенко 78), Петько (Вітенчук 68) — Ременяк (Гунічев 64), Устименко, Вакула

“Чорноморець”: Варакута — Гучек (Бойчук 46), Салюк, Єрмаков — Брагару, Огіря (Авагімян 46), Шпорн, Путря (Ієде 84) — Кузик (Зе Гомес 70) — Штогрін, Бадібанга (Альваренга 70)

Попередження: Дмитрук 45+1, Скиба 51 – Бадібанга 37, Брагару 90+4

Желько Любенович ще раніше надавав цьому матчу дуже важливого значення. Точніше, не тільки цьому, а двом домашнім поєдинкам “Миная” наприкінці квітня. Мовляв, це буде ледь не кульмінація боротьби за виживання для закарпатців. Тиждень тому з “Рухом” “Минай” взяв один заліковий бал. Нині потрібно було три.

Ніщо інше господарів не влаштовувало. “Чорноморець” теж прагнув до максимуму, тому й прибув до Закарпаття заздалегідь – аби добре підготуватися. Та все ж відчувалося зі старту, що більше на результат заточені закарпатці. У них, на відміну від “Чорноморця”, турнірне становище критичне.

Виправляти ситуацію підопічні Желько взялися одразу. Вже на шостій хвилині забив Кораблін, підхопивши м’яча у штрафній зоні та пробивши низом з кількох метрів. А далі – більше. Якимось дивом не забив Ременяк ударом головою на добиванні. Перед тим Вакула створив гостроту, Варакута відбив перед собою, а Ременяк банально влучив у стійку.

Така активність суперника шокувала “моряків”. Команда мала розгублений вигляд, а Григорчук навіть хотів зробити ранню заміну, проте передумав. І вже незабаром “Чорноморець” міг виправити становище, але Кемкін шикарним сейвом відбив удар Штогріна з близької відстані.

Футбол пішов на зустрічних курсах. Дмитрук мав шанс вдруге засмутити Варакуту, а в інших воротах знову дива творив Кемкін – цього разу після удару Шпорна. Минуло ще кілька хвилин – і швидка контратака “Миная” з закиданням м’яча на дальню стійку від Вакули – партнер не зумів влучити у ціль. Штогрін відповів дальнім ударом. Така гра не могла не подобатися вболівальникам.

В інтересах “Миная” було заспокоїти цей матч – додати в’язкості. Але на початку другого тайму темп задавав “Чорноморець”, тож закарпатці були змушені відповідати. Але робили це не просто “аби було”, а зі знанням справи. Другий гол – просто шикарний. Прохід Дмитрука правим флангом, передача на Ременяка. Той одним дотиком обіграв захисників, а другим “прошив” голкіпера.

Одеситів, звісно, такий хід подій засмучував. Однак командної злості не відчувалося – лише по окремі спалахи від окремих гравців. Зокрема, Брагару, який вже за рахунку 0:2 здалеку вліпив у поперечину.

Непогано, але мало. Покласти на потік такі атаки “Чорноморцю” не вдавалося. Був ще один непоганий момент зі штрафного, була перспективна, але заблокована спроба подати до штрафного майданчика з флангу, був удар Гомеса поруч зі стійкою. Так гру не перевернеш.

“Минай” абсолютно заслужено виграв цей матч, вперше за довгий час піднявшись вище останньої сходинки у турнірній таблиці. Відштовхнулися від дна. Але чи злетять ще вище? Закарпатців у наступному турі конче потрібно перемагати “Верес”. Шанси на порятунок не примарні, але й не очевидні.