27 квітня 2024 року. 19:00. Турин. “Альянц”
Серія А, 34-й тур
Де подивитися: Megogo
Травмовані: Кін – Калюлю, Міранте, К’єр, Йович
Дискваліфіковані: Погба, Фаджолі – Калабрія, Томорі, Ернандес

“Ювентус”

Криза “Старої синьйори” триває: впродовж останнього тижня “Ювентус” ледве врятувався на Сардинії в матчі з “Кальярі” (2:2) та програв “Лаціо” у повторному півфіналі Кубку Італії (1:2), пробившись до фіналу турніру лише завдяки перемозі в першій зустрічі.

Усі барви кризи передала фраза Камб’ясо на адресу Аллегрі після своєї заміни в грі з “Лаціо”. “Ти повинен зберігати спокій”, – заявив Камб’ясо за рахунку 0:2 на користь “Лаціо”. Через 13 хвилин Аркадіуш Мілік забив за “Юве” рятівний гол. Після гри Андреа спробував заспокоїти ситуацію: “Тренер побачив, що я хвилююся і перегинаю палицю в спілкуванні з арбітром, і вирішив мене замінити…”

“Перемога в півфіналі Кубка дозволила нам частково досягти однієї з наших цілей. Матч із “Міланом” дасть нам можливість вийти на друге місце в таблиці. Чого не вистачає “Юве”? Я тренер, а не трансферний ринок”, – відповів Аллегрі на критику.

“Мілан”

Россонері випереджають “Ювентус” на п’ять очок і перемога в очній зустрічі остаточно змусить “Стару синьйору” зійти з дистанції. Поразка “Мілана” від “Інтера” в попередньому турі читалася і була прогнозованою – сусіди зараз на голову вищі за команду Стефано Піолі. Проте “Мілан” дав новоспеченому чемпіону Італії бій і поступився з рахунком 1:2. Піолі провів експеримент і поставив Рафу Леау на позицію центрфорварда – португалець зіграв роль хибної дев’ятки. Зате цього тижня стало зрозуміло, з чим пов’язане зниження ігрової форми Олів’є Жиру. Французький форвард подумки вже перебуває в MLS – він підписав контракт із “Лос-Анджелесом”.

Проблемою для гостьової команди стануть тільки дискваліфікації відразу трьох основних захисників. Тео Ернандес і Калабрія були вилучені в грі з “Інтером” за сутички з гравцями суперника, а Томорі заробив “зайве” попередження.

“Ми не можемо зациклюватися на останніх невдачах, команда повинна мати гордість і бажання спокути. Нам слід зосередитися на тому, щоб фінішувати на другому місці”, – сказав Піолі.