Астон Вілла – Челсі: анонс матчу 35-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 35-й тур.
27 квітня. 22:00. Бірмінгем. “Вілла Парк”
Головний суддя: Крейґ Поусон (Англія)
Трансляція: Setanta Sports+
Новини “Астон Вілли”

Бірмінгемський колектив на шляху до одного з найуспішніших сезонів у цьому столітті. Вони пройшли “Лілль” у чвертьфіналі Ліги Конференцій і залишаються головними фаворитами цього турніру, вони впевнено йдуть у чемпіонаті і наразі є головними фаворитами у боротьбі за четверте місце. Чи можна мріяти про більше?

За останні 5 матчів у них 1 нічия, 1 поразка та 3 перемоги. І одразу варто сказати, що та єдина поразка була проти “Лілля”, яка за рахунок успішного першого матчу перевела гру до серії пенальті, яку Еміліано Марітнес спокійно виграв і вивів свою команду далі.

Щодо нічиєї, то це сталось проти “Брентфорда” і та гра була дійсно якоюсь аномалією. Підсумковий рахунок 3:3 не зовсім відображав те, що відбувалось на полі, “віллани” були відверто сильнішими. А щодо трьох перемог, то вони обіграли “Лілль”, “Арсенал” та “Борнмут”. Особливо вражаючою була звитяга на “Емірейтс”, де у другому таймі бірмінгемці просто знищили претендента на титул. Тому приїзд до них “Челсі” навряд чи викликає у команди якісь переживання.

Новини “Челсі”

Серія з восьми матчів без поразок перервалась минулого тижня, коли команда Почеттіно програла у півфіналі Кубка Англії проти “Манчестер Сіті”. Так, у тому матчі вони показали себе достойно, питання було лиш до реалізації, втім те, що сталось посеред тижня, неможливо виправдати ніяк.

Настільки пасивної та немічної гри від “синіх” ми не бачили давно. Їх просто безжально розчавили на “Емірейтс” з рахунком 5:0. Після тієї гри виникли багато запитань до Почеттіно: невже без Коула Палмера це навіть не можна вважати командою на полі? Здається, що так.

Перед цими поразками була неймовірно успішна гра проти “Евертона” в якій “сині” здолали мерсисайдців з рахунком 6:0. Щоправда не забуваємо про нестабільність цього колективу і згадуємо нічию проти “Шеффілд Юнайтед” (2:2), а перед цим була скажена перемога над “Манчестер Юнайтед” (4:3), здобута на останніх секундах.

Максимальна нестабільність, яка зараз перервалась серією з двох поразок поспіль прямо натякають на те, що команда Почеттіно навряд чи зможе показати щось достойне на “Вілла Парк”.

Особисті зустрічі

07.02.24 КА “Астон Вілла” — “Челсі” 1:3

26.01.24 КА “Челсі” — “Астон Вілла” 0:0

24.09.23 АПЛ “Челсі” — “Астон Вілла” 0:1

01.04.23 АПЛ “Челсі” — “Астон Вілла” 0:2

11.12.22 КТМ “Челсі” — “Астон Вілла” 0:1

Цифри та факти

  • В останніх 7 матчах “Челсі” у рамках Прем’єр-ліги проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Челсі” виграв 6 з останніх 7 виїзних матчів проти “Астон Вілли” в усіх турнірах;
  • У 6 з останніх 7 матчів між “Астон Віллою” та “Челсі” на “Вілла Парк” проходила ставка ТБ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Перед матчем проти “Челсі” Унаї Емері не може розраховувати на дпоомогу наступних виконавців: Бубакар Камара, Еміліано Буендіа, Тайрон Мінґз, Джейкоб Рамзі, Алекс Морено та Ніколо Дзаньйоло. Всі інші гравці готові виходити на поле.

Щодо проблем Почеттіно, то тут все, як завжди, набагато складніше. Продовжують перебувати у лазареті Уеслі Фофана, Ріс Джеймс, Ромео Лавія, Крістофер Нкунку, Лівай Колвілл, Леслі Уґочукву, Мало Ґюсто, Бен Чілуелл, Роберт Санчес, Енцо Фернандес, Рахім Стерлінг та Карні Чуквуемека. Під питанням готовність до гри головного лідера команди Коула Палмера.

“Астон Вілла”, 4-4-1-1: Мартінес — Конса, Карлос, Торрес, Дінь — Бейлі, Макґінн, Луїз, Роджерс — Тілеманс — Уоткінс

“Челсі”, 4-2-3-1: Петровіч — Дісасі, Чалоба, Сілва, Кукурелья — Ґаллахер, Кайседо — Мадуеке, Палмер, Мудрик — Джексон

Максимович Назар

Recent Posts

Кіліан Мбаппе: Перший, хто винен – це я

Лідер ПСЖ Кіліан Мбаппе дав свою оцінку програному дортмундській Борусії півфіналу Ліги чемпіонів - і…

9 хв. ago

Барселона хоче повернути Луїса Енріке

У квітні Хаві Ернандес змінив своє рішення про звільнення з посади головного тренера Барселони після закінчення цього…

11 хв. ago

Тоні Кроос: Гра-відповідь із Баварією – не що інше, як фінал

Півзахисник «Реала» Тоні Кроос поділився очікуваннями від півфінального матчу-відповіді Ліги чемпіонів проти «Баварії».Читати далі

13 хв. ago

Директор Шахтаря: Ажіотаж довкола матчу з Динамо просто неймовірний

Напередодні матчу Шахтар - Динамо ситуацію з квитками прокоментував комерційний директор ФК Шахтар Дмитро Кириленко.Читати…

15 хв. ago

Названо дату старту нового сезону УПЛ

За інформацією ТаТоТаке, новий чемпіонат України стартує 3 серпня. За це проголосували клуби УПЛ на…

18 хв. ago

Затримання футболіста Хуста: у ТЦК також відреагували на заяви клубу

У вівторок, 7 травня, гравця закарпатського Хуста Миколу Сираша на міському вокзалі зупинили, після чого…

20 хв. ago