Прімера. 33-й тур
27 квітня. Лас-Пальмас. “Естадіо де Гран-Канарія”
“Лас-Пальмас” 15:00 “Жирона”
Арбітр: Хорхе Фігероа Васкес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Лас-Пальмаса”

Канарці майже гарантували собі збереження прописки ще в 2023 році. У них 37 очок та 12 балів відриву від зони вильоту. От лише поточна форма — жах.

Остання перемога “Лас-Пальмаса” датована 10 лютого. В останніх 8 матчах чемпіонату у них лише 2 набрані очки; останні 5 турів – суцільні поразки, причому тиждень тому команда Гарсії Пім’єнти виглядала аматорами на тлі скромної “Сельти” (1:4).

Пояснення? Зник кураж. У цього складу дуже мало козирів, і в першому колі очки набирали за рахунок подвигів голкіпера Вальєса та купі точних далеких ударів. Нині це зникло, а більше нічого й не було. Сандро та Мунір — головні зірки, і вони не виглядають силою навіть проти “Жирони”.

Новини “Жирони”

Головне для каталонців на Канарах – подолати самих себе. Після 0:4 на Бернабеу у команди з’явився комплекс чужих полів, і вона програла 5 виїздів поспіль, паралельно перемагаючи вдома. Це аномалія.

При цьому місце “Жирони” в зоні ЛЧ все ще під питанням; Більбао не так далеко, щоб розслаблятись. Усі в Каталонії це розуміють і на Канари їдуть за перемогою. Команди схожі за стилем — обидві люблять тримати м’яч, атакувати позиційно, застосовувати ігрову аритмію, але у “Жирони” якісніші гравці та краща взаємодія.

Повернення Циганкова у стрій та відмінна форма Довбика, який забив у всіх трьох останніх матчах, — хороші новини для Мічела. “Жироні” потрібні її найкращі нападники, адже команда пропускала у всіх 4 останніх матчах. Сподіватися на “суху” гру навіть із “Лас-Пальмасом” – складно.

“Лас-Пальмас” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

“Жирона” дотиснула “Лас-Пальмас” у першому колі завдяки пізньому голу Порту — 1:0.

До цього команди зустрічалися у Сегунді у сезоні-2021/22, і тоді каталонці зіграли з канарцями внічию 0:0 удома та перемогли 3:1 у гостях.

Орієнтовні склади

У “Жирони” повертається Циганков, але все ще поза грою Стуані і Хуанпе. Обидва є неосновними, але важливими для ротації.

У “Лас-Пальмаса” повертаються після дискваліфікацій Сауль Коко та Марвін Парк – це зміцнить захист. При цьому Хуліан Араухо все ще лікується.

“Лас-Пальмас”: Вальєс – Суарес, Коко, Мармоль, Серхі Кардона – Парк, Муньйос, Перроне, Кіріан Родрігес, Мунір — Сандро

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес, Блінд – Коуто, Мартін, Алейш Гарсія, Гутьєррес – Циганков, Довбик, Савіо