27 квітня 2024 року. 18:00. Львів. Стадіон “Арена Львів”
26-й тур УПЛ
“Рух” (Львів) — “Верес” (Рівне)
Де дивитись: UPL.TV
Арбітр: Солов’ян О. М. (Київська обл.)

“Рух”

“Рух” не користується можливостями наздогнати “Дніпро-1”, адже як й дніпряни втрачає бали. Правда, поразка від “Шахтаря” (1:3) та нічия з “Кривбасом” (1:1) є доволі позитивними підсумками, враховуючи те, що обидві команди демонструють в цьому сезоні. А ось нічия з “Минаєм” в минулому турі стала дещо неочікуваною.

Львівська команда доволі часто турбувала ворота суперників ударами, але з реалізацією мала чималі проблеми, до того ж супернику частенько вдавалось нейтралізовувати гострі випади львів’ян. У відповідь вони користувались своїми перевагами та слабкими сторонами “Руху” – стандартами та верховими передачами, з чим справлятись вдавалось важкувато. Як підсумок, нічия та втрачені бали.

“Верес” буде точно не слабкішим за “Минай”, й не слабкішим за мотивацією. Тому дуже цікаво буде подивитись, чи змогли тренери “Руха” попрацювати над психологічним моментом та проблемами, які виникали у грі з закарпатцями на тому тижні. Ця гра яскрава нагода продемонструвати те, як “Рух” вчиться на власних помилках та робить висновки. Й варто не забувати, що не лише “Дніпро-1” зовсім поруч, а й “Полісся” має не такий великий відрив.

“Верес”

“Верес”, як й “Минай”, проснувся у другій частині сезону, й робить все, щоб зберегти своє місце в елітному дивізіоні. Команда почала потрошки стабілізувати свою гру та набирати дуже важливі бали. Правда, все ніяк не може вилізти зі скрутного положення в таблиці – до рятувального 12-го місця відстань у чотири бали. Потрібно не просто набирати бали, а їх не втрачати, адже всі конкуренти поступатись позиціями не бажають.

В минулому турі “Верес” непогано зіграв проти “Дніпра-1”. Особливо це відноситься до захисної лани, де їм вдавалось доволі якісно перекривати подих дніпрянам. Правда, все ж проблем у побудові гри вистачало, але все ж таки бал є бал, особливо при такій щільній боротьбі у нижній частині таблиці.

Дуже відчутно не вистачає команді Марко Мрвальєвич, який швидко зміг стати лідером нападу. Без нього завершення атак виглядає менш гостро. На жаль, й в матчі з “Рухом” тренер не зможе розраховувати на свого ключового гравця. Всі надії на повернення покладаються на наступний тур.