Колишній форвард донецького «Металурга», «Динамо», «Шахтаря» та збірної України Жуніор Мораес розповів про те, чим живе зараз, а також поділився планами на майбутнє, давши зрозуміти, що хотів би повернутися до Європи.

«Моє тіло кричало (після повернення до Бразилії в Мораеса з’явилися виразки на обличчі та у роті, які не піддавалися навіть лікуванню кортикостероїдами. Передбачувана алергія була ознакою морального зношування організму – прим. ред.). Я міг би опинитися в «Реалі», але в той момент, з моєю емоційною ситуацією, у мене ніде й нічого не вийшло б. Я багато чого вимагав від себе, страждав від внутрішніх та зовнішніх вимог. Все це було дуже складно».

«За останні 15 днів я відмовив 5 клубам: одному із Серії А [бразильської] та ще чотирьом із Серії В. Я хочу дочекатися вікна у середині року, вивчити варіанти на європейському ринку. Я маю мету повернутися до Європи. Моя сім’я та я віддаємо перевагу цьому на даний момент».

«За перші шість місяців [із липня по грудень 2023 року] до мене зверталися два клуби Серії А, але це був період, коли мені потрібно було відновитися, бути ближчим до своєї родини. Я завжди багато віддавав клубам. Тепер я хочу знову відчути щось інше», – розповів Мораес.

Наразі він тренується у «Сантосі» з групою гравців, які не використовуються клубом, і не розглядає можливість повернення до «Віла Бельміро», звідки пішов у 2009 році.

«У мене не було жодних розмов із «Сантосом». Це місце, де я створив історію, але після всього безумства, через яке мені довелося пройти між 2022 та 2023 роками, наша мета – повернутися до Європи», – сказав Мораес.