Лідери УПЛ синхронно здобули перемоги у матчах 25-го туру чемпіонату України.

Але якщо Динамо беззаперечно було сильнішим за Полісся (3:0), то Шахтарю довелося поборотися із Зорею (2:1), забивши переможний м’яч на 88-й хвилині. Крім того, продовжують дивувати аутсайдери: Верес відібрав очки у Дніпра-1 (1:1), а Минай – у Руху (1:1). А ось Металіст 1925 та Оболонь не виявили переможця (1:1).

Один із найкращих бомбардирів в історії Шахтаря Андрій Воробей в ексклюзивному коментарі для terrikon.com поділився думками про зіграні матчі звітного туру.

— За результатами Шахтаря та Динамо все логічно, обидві команди очікувано виграли. Якщо говорити про матч Динамо – Полісся, то видно, що із житомирським клубом зараз щось відбувається. Команда, яка претендує на високі місця, дуже різко посипалася у другому колі. Хоча щодо потенціалу, фінансових можливостей та комплектації складу у них проблем немає. Але щось усередині відбувається, що накладає відбиток на дії команди на полі. Відчуття, що команда лише стає на ноги. Це, звичайно, засмучує вболівальників Полісся, бо вони чекають на більше.

Щодо матчу Шахтар – Зоря, то тут перевага Шахтаря була переважною, але у футболі буває так, що і такі ігри можна програти. Що впало у вічі – це характер. Шахтар не опустив руки і вирвав перемогу, яка має велике значення у боротьбі за чемпіонство.

У зоні вильоту теж цікаво. Сказати, що Минай погано грає, не можна. У другому колі команда справно бере очки. Але якщо дивитися в довгостроковій перспективі, поки що виглядає так, що Металіст 1925 та Минай — претенденти на прямий виліт з УПЛ. А боротися за виживання буде багато команд, тут уже складніше сказати, хто має якісь перспективи. Цікаво буде спостерігати як за чемпіонськими перегонами, так і за боротьбою за збереження місця в Прем’єр-лізі.