Після матчу “Арсенал” – “Челсі”, головний тренер “пушкарів” Мікел Артета: відвідав прес-конференцію та дав коментар:

Про сьогоднішню гру:
Так, ми показали відмінну гру, як колективну, так і індивідуальну, я вважаю, що ми були дуже хороші проти дуже хорошої команди, яка перебуває у відмінній формі, і вони збиралися поставити нам багато запитань, і ми дуже добре на них відповіли. З самого початку гри, я думаю, ми були дуже рішуче налаштовані, грали з великою відвагою і робили все можливе. Так, ми дуже задоволені результатом, це великий день для наших вболівальників, тому ми дуже задоволені цим.

Про те, як Райс, Одегаард і Парті зіграли разом:
Так, у нас є всі гравці, окрім Тімбера, сподіваюся, він дуже скоро повернеться до нас. Ми повинні використовувати гравців тієї якості, яка у нас є. Ми вважаємо, що повернення Томаса [Парті] було дійсно хорошим, він виглядає так, ніби він у ритмі, він дуже добре тренувався останні кілька днів, те, як вони розставляють гравців, як вони грають і як вони атакують, особливо, ми вважаємо, що це було правильне рішення. Він вийшов на поле і показав чудову гру, і був дуже важливим для команди.

Про те, який поштовх може дати команді велика перемога:
Це дуже важливо для нас, для впевненості, для віри в те, що ми можемо це зробити, що ми можемо виходити на такі матчі проти великих команд і можемо виступати й перемагати так, як ми це робили сьогодні, тож насолоджуйтеся цим і повертайтеся до роботи завтра, бо в неділю в нас великий матч, і нам потрібно буде дуже добре підготуватися, щоб спробувати перемогти їх».

Про співчуття до ситуації Почеттіно в «Челсі»:
Я співчуваю йому в усьому світі, враховуючи все, через що він пройшов, все, що він робить, він це знає. Я теж був по інший бік, і нічого. Він робить чудову роботу, якщо ви подивитеся на цю команду і проаналізуєте шість-сім матчів, вони заслуговують на перемогу в кожному матчі, вони грають із великими командами і заслуговують на те, щоб перемогти їх усіх. Сподіваюся, все зміниться і буде так, як він того заслуговує».

Про те, чи впливає це на те, наскільки він насолоджується результатом:
Ні, я люблю перемагати, і він намагатиметься робити те саме. Коли йдеться про симпатію і про людину, яку я люблю і якою захоплююся, я, звичайно, хочу для неї найкращого».

Нагадаємо, що “Арсенал” нині посідає перше місце в турнірній таблиці АПЛ, маючи в своєму активі 77 очок. “Каноніри” випереджають “Ліверпуль” на 3 пункти, але у мерсисайдців – матч в запасі.