Сьогодні, 23 квітня, “Арсенал” приймав “Челсі” у рамках 29-го туру Прем’єр-Ліги.

Англійська Прем’єр-ліга. 29-й тур.

«Арсенал» – «Челсі» – 5:0

 Голи: Троссар, 4, Вайт, 52, 70, Гаверц, 57, 65

 Попередження: Троссар, 45, Вайт, 77 – Гілкріст, 42, Кукурелья, 43

«Арсенал»: Рая – Томіясу (Зінченко, 72), Магальяйнс, Саліба, Вайт – Райс, Парті (Жезус, 73), Едегор – Троссар (Жоржиньо, 72), Гаверц (Мартінеллі, 72), Сака (Вієйра, 82).

Запасні: Рамсдейл, Ківьор, Сміт-Роу, Нкетіа.

«Челсі»: Петрович – Кукурелья, Бадьяшиль, Дісасі, Гілкріст (Сілва, 79) – Енцо (Чалоба, 67), Кайседо – Мудрик (Стерлінг, 66), Галлагер, Мадуеке (Казадеї, 78) – Джексон.

Запасні: Беттінеллі, Чуквуемека, Тауріайнен, Даєр, Вашингтон.

Арбітр: Саймон Гупер (Свіндон, Англія).

Стадіон: «Емірейтс» (Лондон, Англія).

Арсенал підійшов до матчу з Челсі лідером турнірної таблиці разом з Ліверпулем. Манчестер Сіті відстає від конкурентів лише на один пункт. Очевидного фаворита в лондонському дербі не було. “Аристократи” навіть попри далеко не найуспішніший сезон не програвали в чемпіонаті вже протягом двох місяців й навіть відбирали очки у “містян”.

Мудрик розпочинав матч у стартовому складі. Зінченко втретє поспіль залишився у запасі “канонірів”, замість нього в основі вийшов Такехіро Томіясу. Крім протистояння українців поєдинок був цікавий ще й дуеллю тренерів – Артета і Почеттіно кілька десятків років тому разом феєрили в ПСЖ, а тепер поселилися в різних районах Лондона.

4 хвилини знадобилося “канонірам”, аби відкрити рахунок у матчі. Команда Артети розігнала позиційну атаку, Райс протягнув м’яч у штрафний і віддав на самотнього Троссара, який забив у ближній кут. Челсі не дивував оригінальністю, але кілька класних нагод все ж створив. Кукурелья і Фернанадес з кількох метрів не змогли влучити по воротах.

По перерві аристократи остаточно посипалися, але не одразу – Петровіч встиг виконати кілька героїчних сейвів після пострілів Райса та Хаверца. Згодом кіперу доводилося діставати м’яч із власної сітки приблизно кожні 5 хвилин. Бен Вайт і Хаверц оформили по дублю.

Мудрик пішов з поля саме перед п’ятим пропущеним м’ячем, відігравши 66 хвилин. Sofascore поставив вінгеру оцінку 6.3 – 0.06 хА, 30 дотиків до м’яча, 67% точних передач (14/21) та 11 втрат. Після дубля Вайта на заміну вийшов Олександр Зінченко, але на гольове побиття запізнився. Другий українець отримав оцінку 7.1 від Sofascore – 93% точних передач (13/14), 18 дотиків.

Арсенал набрав 77 очок та принаймні тимчасово одноосібно очолив турнірну таблицю АПЛ. Ліверпуль може наздогнати команду Артети за балами, але не за різницею м’ячів. У Ман Сіті ще два матчі в запасі та 73 пункти в активі. Челсі зберігає хіба що математичні шанси на місце в зоні єврокубків – 9 позиція, 47 очок.