Англійська Прем’єр-ліга. 29-й тур.
23 квітня. 22:00. Лондон. “Емірейтс Стедіум”
Головний суддя: Саймон Хупер (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

Новини “Арсеналу”

Команда Мікеля Артети провели не найкращі останні кілька тижнів, після чого вони не просто змістились з першого місця в турнірній таблиці АПЛ, але й вилетіли із чвертьфіналу Ліги Чемпіонів проти мюнхенської “Баварії”. Втім кілька днів тому їм вдалось повернутись на переможний шлях.

За останні 5 матчів “каноніри” виграли 2 матчі, програли 2 матчі і один зіграли внічию. Нічия та одна з поразок були проти “Баварії” у Лізі Чемпіонів, ще одна поразка проти “Астон Вілли”, де лондонці у другому таймі повністю провалились і справедливо програли. Взагалі у них є якась хвороба других таймів, саме там відбувається все найгірше у матчах за їхньою участю.

Зате вдалось впевнено обіграти “Брайтон” і на вихідних повернутись до перемог матчем проти “Вувлвергемптона”. Не дуже впевнена гра, зате була перемога, яка може повернути гравцям впевненість в собі. Це дуже важливий фактор напередодні матчу проти “Челсі”.

Новини “Челсі”

Коли ми говоримо про команду Почеттіно, то неодмінно в якомусь з абзаців повинно промайнути слово нестабільність. Нагадувати і наголошувати на цьому зайвий раз не варто, це вже стало моветоном. Побудемо трохи в ролі людей з дурним тоном і нагадаємо про нестабільність цієї команди.

У суботу вони вилетіли з Кубка Англії, коли на “Уемблі” поступились втомленому “Манчестер Сіті”. Так, напевно вони грали краще за свого суперника, але майстерності та холоднокровності перед чужими воротами не вистачило, тому виліт. До цього був розгром “Евертона” з рахунком 6:0 з покером від Коула Палмера, а далі були дві ганьби у матчах проти аутсайдерів — “Бернлі” та “Шеффілд Юнайтед”. Між ними також була якимось неймовірним чином вирвана перемога проти “Манчестер Юнайтед”.

Ось такі каруселі відбуваються з клубом протягом останніх матчів. Чи можна очікувати класного перформансу від них на “Емірейтс”? Так, можна. Чи сильно ми здивуємось, якщо вони розгромно програють? Ні, не здивуємось.

Особисті зустрічі

21.10.23 АПЛ “Челсі” — “Арсенал” 2:2 02.05.23 АПЛ “Арсенал” — “Челсі” 3:1 06.11.22 АПЛ “Челсі” — “Арсенал” 0:1 24.07.22 КТМ “Арсенал” — “Челсі” 4:0 20.04.22 АПЛ “Челсі” — “Арсенал” 2:4

Цифри та факти

  • “Арсенал” виграв 11 з останніх 13 матчів у рамках Прем’єр-ліги;
  • “Арсенал” вигравав як після першого, так і після другого таймів у 7 з останніх 10 матчів у рамках Прем’єр-ліги;
  • В останніх 6 матчах “Челсі” у рамках Прем’єр-ліги проходила ставка ТБ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Наразі Мікель Артети перебуває ледь не в ідеальних умовах, коли всі гравці зі складу є доступними. Жодних дискваліфікацій і лише одна травма, яка тягнеться від початку сезону, мова про Юрріена Тімбера. Тільки він не зможе зіграти у цій грі. Враховуючи останні тенденції, напевно, Зінченка у стартовому складі не буде, хоча хто знає.

А у Маурісіо Почеттіно перед цим матчем зіткнувся чи не з найбільшою бідою в плані кадрів: захворів Коул Палмер і майже напевно лідер команди не зіграє проти “Арсеналу”. Також травмовані Мало Ґюсто та Бен Чілуелл, це якщо про свіжі пошкодження говорити.

Давно на травмах і все ще не відновились: Уеслі Фофана, Ріс Джеймс, Крістофер Нкунку, Леслі Уґочукву, Лівай Колвілл, Ромео Лавія та Роберт Санчес. Зате це збільшує шанси на те, що у стартовому складі ми побачимо Михайла Мудрика.

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Ківіор — Едеґор, Жоржиньо, Райс — Сака, Гаверц, Мартінеллі

“Челсі”, 4-2-3-1: Петровіч — Дісасі, Чалоба, Сілва, Кукурелья — Фернандес, Кайседо — Мадуеке, Ґаллахер, Мудрик — Джексон