Сьогодні у ЗМІ з’явилась інформація про те, що головний тренер “Карпат” Мирон Маркевич має непорозуміння з шеф-скаутом клубу Глібом Корнієнком. Зокрема, повідомляється, що у фахівців – різне бачення в підході до комплектування команди.

Журналіст UA-Football Владислав Личик зв’язався з наставником львівського клубу Мироном Богдановичем з проханням прокоментувати дану ситуацію.

– Як Ви можете прокоментувати дану інформацію?

– Я не знаю, звідки це з’являється. Якісь незрозумілі вкиди.

Тобто, Ви заперечуєте, що є певні розбіжності в підході до формування команди?

– Та ніяких розбіжностей немає. Просто шукаємо футболістів, працюємо. Він мені пропонує – я дивлюсь. Підходить? Я йому говорю, що підходить. Далі він працює. Ось і все. Зрозуміло, що не всі мені підходять. Але то є робота, від цього нікуди не втечеш.

Існує така думка, що Корнієнко пропонує молодих талантів, зокрема з латиноамериканського ринку. А Ви більше хочете бачити в команді вже готових та сформованих футболістів?

– Взагалі вперше чую про це. Я хочу талановитих гравців. Яка різниця, скільки їм років… Ось і все. Не всі їдуть – в Україну зараз важко затягнути футболістів.

– А щодо конкретних позицій… Ви пріоритетно хотіли б ще нападника в команду?

– Та нам у кожну лінію потрібні футболісти. Однак, тут теж потрібно розуміти, що пріоритет надається українським гравцям. Це теж не так просто. Тому що ті футболісти, які нас цікавлять, коштують дуже дорого. Зарплати в них високі. Тут багато нюансів. Закордонні футболісти не всі хочуть їхати – через відомі обставини. Йде такий процес пошуків.

З приводу Аріельсона. Ви задоволені цим підписанням? Це була Ваша креатура?

– Я не підписував. Ми взяли його в оренду на три місяці. Подивимось, як він себе покаже.

Тобто не Ви виступали ініціатором цієї орендної угоди?

– Та нам просто потрібно було. Ми взагалі взяли всіх футболістів в останній момент. Крім бразильця, мова йде про орендованих гравців з “Шахтаря”. Ми нікого в принципі не купували. Просто взяли в оренду. І зараз дивимось, підходять чи не підходять вони нам. Булеза нам підійшов, але, на жаль, він травмувався. Процес пошуку йде далі, побачимо, як все складеться.

Ви згадали Андрія Булезу. А що з приводу Едуарда Козика можете сказати?

– Ну, поки що він у нас. Ми дивимось не тільки за ним, а й за усіма іншими. Такий процес, що тут зробиш. Потрібно до кінця всіх переглянути, і вже тоді приймати рішення.

За ким у “Карпатах” остаточне рішення щодо підписання потенційних новачків?

– За головним тренером.

Нагадаємо, Мирон Маркевич очолив “Карпати” влітку минулого року. Наразі “леви” лідирують у чемпіонській групі Першої ліги України.

В свою чергу, Гліб Корнієнко став шеф-скаутом львівського клубу на початку 2024-го року. Він мешкає в місті Сан Паулу і спеціалізується на бразильському ринку.