У понеділок, 22 квітня відбувся матч 25-го туру УПЛ між “Шахтарем” і “Зорею”. 18 квітня ці команди зустрічалися в рамках перенесеного поєдинку 10-го туру, і в цій зустрічі перемогу здобула донецька команда з рахунком 3:1.

УПЛ, 25-й тур.

Шахтар Донецьк – Зоря Луганськ 2 : 1.

0 – 1. Антюх – 51.

1 – 1. Егіналду – 72.

2 – 1. Сікан – 87.

Вил: Сапутін (Зоря) – 89хв пряма червона картка

Поєдинок традиційно розпочали символічно і дуже щемливо. Перший удар по м’ячу виконала 13-річна Яна Степаненко.

Юна українка, яка втратила обидві ноги під час підступного ракетного удару росіян по Краматорську у 2022-му. Нещодавно Яна пробігла на протезах 5 км у Бостонському марафоні та зібрала гроші на протез для військового Олександра Рясного.

Перший небезпечний момент створили “гірники” вже на 5-й хвилині. Бондаренко прийняв м’яч після закидання у штрафний і пробив низом – Сапутін встиг парирувати. Невдовзі реакцію воротаря Зорі перевірив Судаков – Олександр виручив і цього разу.

Найгостріший епізод трапився на екваторі першого тайму, коли Траоре після скидки п’ятою від Шведа пробив трохи вище воріт з убивчої позиції. Зоря до перерви не завдала жодного удару в площину воріт.

Неочікувано лік забитим голам на самому старті другого тайму відкрили саме луганці. Антюх у межах карної зони після навісу Кірюханцева пробив головою, м’яч зрикошетив від Бондаря і влетів у ворота Різника.

Після цього Маріно Пушіч провів цілу низку замін. Зокрема, неочікувано на лаву запасних пішов Георгій Судаков, його місце на полі зайняв Марлон. А Шведа замінив Кевін. Майже одразу Кевін змарнував чудовий момент, з кількох метрів не влучивши по воротах Зорі. Невдовзі Марлон пробив головою над поперечкою.

Врешті на 73-й хвилині Шахтар відновив паритет. Кевін з лівого флангу навісив на лінію воротарського на Егіналду, а той виграв другий поверх – 1:1.

А на останніх хвилинах “помаранчево-чорні” вигризли перемогу. Ніким не прикритий Сікан головою замкнув подачу Кевіна – 2:1. На 89-й пряму червону картку встиг отримати Сапутін, знісши у своїй карній зоні Сікана.

2:1 – Шахтар зберігає комфортну перевагу над Динамо (на 4 очки) на вершині УПЛ. Натомість Зоря перебуває на 11-й позиції (26 пунктів)