Поєдинок десятої та шостої команд групи. В минулому турі Чернігів в гостях зіграв внічию з Нивою і залишився на дні турнірної таблиці. Металіст після домашньої перемоги над Діназом перебував на 6-му місці, яке не гарантує збереження прописки у Першій лізі.

Перша ліга, група Вибування. 5-й тур.

ШВСМ Чернігів – Металіст Харків 2 : 1.

1 – 0. Сахно – 21.

1 – 1. Рязанцев – 34.

2 – 1. Федосов – 57.

Вил: Бусько (Металіст) – 90+2хв пряма червона картка.

У дебюті протистояння більше першим номером грали гості, але до небезпечних моментів справа не доходила. Досить несподівано в середині першого тайму господарі вийшло вперед. Дмитро Сахно у штрафній обіграв Луціва і пробив у дальній кут – 1:0. Перша акцентована атака і відразу гол. На 34-й хвилині підопічні Аніщенка зрівняли рахунок. Рязанцев з меж штрафної влучив у дальній кут – 1:1. Цікавіше до перерви грали харків’яни, але вийти вперед їм не вдалося.

На початку другого тайму команди обмінялия моментами, але забити не змогли. Удар Федосова парирував Рибак, а Синчук влучив у поперечину. На 57-й хвилині фортуна вдруге посміхнулася господарям. Койдан прострілив, а Федосов з декількох метрів переправив м’яч у сітку – 2:1.

Відігратися футболісти “Металіста” не змогли. У компенсований час Бусько вдарив по голові Ментею і отримав справедливе вилучення. Таким чином, “Чернігів” святкує дебютну у 2024 році перемогу. Підопічні Чорного піднімаються з останнього місця.