Друг Артема Мілевського Сергій Третьяк, котрого журналіст Ігор Бурбас звинуватив у спробі підкупу футболістів “Миная” перед матчем проти “Динамо”, спростував цю інформацію.

“ – Сергію, телефоную вам із такого приводу. Ігор Бурбас у своєму телеграм-каналі написав, що це ви намагалися підкупити Немчанінова і Скибу, пропонуючи їм по 5 тисяч доларів за програш “Динамо”. Хочу почути вашу версію.

– Артем [Мілевський] закінчував кар’єру в “Минаї”. І ми вирішили на твічі зробити стрім із колишнім гравцем “Минаю” і нинішніми, запросивши Немчанінова і Скибу. Вони сказали, що в них тренувальний режим і Любенович їх у такий час не відпустить. Я запропонував зустрітися на чай, Немчанінов погодився.

У нас зайшла розмова про майбутній матч “Миная” з “Динамо”. Я знав, що “Шахтар” стимулював “Минай” у розмірі 100 тисяч за нічию і 150 за перемогу над “Динамо”. Немчанінов мені підтвердив цю інформацію.

Але у мене була ще інсайдерська інформація (не можу розголошувати джерело), що деякі гравці “Минаю” мають намір злити матч “Динамо”. Я прямо запитав у Немчанінова: “Ходять чутки, що серед вас є щури, які не хочуть відбирати очки і збираються програти “Динамо”. Це правда?”. Немчанінов сказав, що це неправда. Я кажу: “Але ж ти починаєш у складі”. Дмитро відповів: “Я починаю, тому що був у складі, коли матч перервали. Але я нічого не знаю про нечесну гру, яка планується”.

Ну гаразд, раз не знаєш, дізнаюся у Скиби. Поїхав промацати його. Він теж підтвердив, що “Шахтар” стимулює “Минай”, але спростував, що гравці ужгородського клубу мають намір здати матч. Тоді я йому сказав: “Я поставив фору – 1.5 Динамо”. Скиба відповів: “Я зроблю все, щоб твоя ставка не зіграла”.

Ми посміялися і розійшлися. А далі ви самі все бачили. Немчанінов, який каже, що я йому нібито пропонував п’ять тисяч доларів, а він відмовився, якимось дивом забиває автогол. Ну смішно ж.

Я вже дав свідчення в УАФ і надав скріни абсолютно безневинних листувань з Немчаніновим і Скибою, де запрошував їх на спільний стрім.

– По-вашому, “Минай” відмовився від преміальних “Шахтаря”, щоб злити “Динамо”? Не розумію логіки.

– Ні. Я думаю, “Минай” грав чесно, крім Немчанінова. Його дії та автогол виглядали підозріло.

– Так а яка була ваша мета поїздок до Немчанінова і Скиби? Чому ви ставили їм запитання про злив матчу і говорили, що поставили на – 1.5 Динамо, адже ви їхали запрошувати їх на стрім?

– Я акціонер букмекерської контори в Іспанії. У нас пішли аномальні ставки на – 1.5 Динамо. Я, щоб не втратити гроші, вирішив промацати – що відбувається в “Минаї”. Тому я поїхав до Скиби і Немчанінова, щоб у них запитати: чи будуть вони боротися? А тут ще привід хороший – запрошення на твіч”, – сказав Третьяк.

Згодом Третьяк додав, що це був наклеп, і зробили це конкуренти. Сергій планує балотуватися на вибори мера Києва у 2028 році, тому, на його думку, йому намагаються зіпсувати імідж причетністю до договірних матчів.