Прімера. 32-й тур
21 квітня. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Барселона”
Арбітр: Сесар Сото Градо
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Реала”

Прямо зараз “Реал” випереджає “Барсу” у таблиці на 8 очок. Це багато, так, але у разі поразки відрив скоротиться до 5 балів, а це вже нерви.

Які шанси, що Мадрид програє? Ну, цього сезону у всіх турнірах “Вершкові” поступилися двічі — і обидва рази “Атлетіко”. На своєму полі у них у Ла Лізі було дві осічки — нічиї з “Райо” (0:0) і тим-таки “Атлетіко” (1:1). У команди Карло Анчелотті найкраща атака ліги (67 голів) та найнадійніша оборона (20 пропущених). У топі списка бомбардирів – Джуд Беллінгем (16).

Головною проблемою “Реала” у Класіко може стати втома, адже проти “Ман Сіті” у ЛЧ команді довелося працювати у режимі “автобуса” цілих 120 хвилин. Втім, це єдиний аргумент. Усі решта зараз говорять про те, що Мадрид сильніший і використає свою перевагу в концентрації.

Новини “Барселони”

Поки “Реал” перемагав “Сіті” по пенальті, “Барса” вилітала з ЛЧ від “ПСЖ” після грубої помилки Рональда Араухо (1:4).

Цього сезону такі проблеми у захисті — звичайна справа для блаугранас. У них 34 пропущені в 31 турі, і значною мірою через це Хаві оголосив, що піде, ще наприкінці січня. Той хід тренера допоміг команді зібратися – вона видала 13-матчеву серію без поразок. Втім, як показала гра із “ПСЖ”, проблеми у тилу нікуди не випарувалися.

“Барса” ще не мала поразок на виїзді в поточній Ла Лізі. Її юні таланти Пау Кубарсі та Ламін Ямаль на ходу, та й Левандовський показує найкращий футбол за рік. Тобто, деякі сподівання є. Головне для каталонців – не розвалитися у захисті. Ймовірно, для цього в опорну зону вийде захисник Крістенсен, Педрі — на фланг атаки, а команда гратиме від суперника, як у Парижі.

“Реал Мадрид” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

У поточному сезоні “Реал” вже двічі бив “Барсу” – 2:1 у чемпіонаті та 4:1 у Суперкубку. У другому випадку боротьби взагалі не вийшло — Вінісіус все закрив за 10 хвилин.

При цьому ще минулого сезону все було набагато конкурентніше, і каталонці тричі били Мадрид у всіх турнірах при двох поразках. Тоді навіть казали, що Хаві — один із найнезручніших тренерів для Анчелотті.

Орієнтовні склади

У “Реала” точно поза грою тільки Куртуа і Алаба, що давно вибули. Ще є сумніви щодо Вінісіуса та Карвахаля, яких довелося міняти в Манчестері, але, здається, там були просто судоми.

У “Барси” травмовані зараз Гаві та Бальде, решта у строю.

“Реал Мадрид”: Лунін – Карвахаль, Рюдігер, Начо, Менді – Вальверде, Чуамені, Кроос – Беллінгем – Вінісіус, Родріго

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу – де Йонг, Крістенсен, Гюндоган – Ямаль, Левандовський, Педрі