Головний тренер “Колоса” Ярослав Вишняк прокоментував перемогу над “Ворсклою” (2:0) у 25-му турі УПЛ.

– Перша перемога в 7 матчах. На вашу думку, що стало сьогодні її запорукою?

– Думаю, що насамперед бажання та характер, проявлений хлопцями. Це стало запорукою. Гра тяжко для нас складалася. Звичайно, ця невтішна серія впливала, тому відчувалася нервозність в діях команди.

Тому на перший план вийшов характер і, мабуть, згуртованість командна. Тому я думаю, що це все-таки командна перемога за рахунок характеру й командної гри.

– Враховуючи кадрові втрати, наскільки складно було будувати цю гру?

– Знаєте, коли виграли, то не хочеться про це говорити. Складно, але виходить, що чим для нас складніше, тим нам легше. Хлопці згуртувалися, розуміючи, що випала велика кількість гравців.

Тим гравцями, які випали, я теж вдячний, тому що вони минулу гру грали багато хто на уколах і зі своїми якимось хронічними недугами. Вони вийшли, ту гру в Житомирі теж грали з усіх сил. Тому виходить, що нам чим складніше, тим краще.

– “Колос” сьогодні зіграв у захисті зразково-показово. Це також результат згуртованості?

– Знаєте, я, мабуть, не сказав би, що згуртовано й без помилок, тому що вистачало помилок, і Полтава створила чимало моментів і напівмоментів. Але, мабуть, за рахунок самовідданості більше, ніж за рахунок якихось правильних дій.

Більше самовідданості, підстраховки, десь добігали навіть коли вже здавалося, що вже не дістаємо цей м’яч. Це, мабуть, стало запорукою перемоги. Такі мікродуелі, які ми вигравали й бажання хлопців не пропустити.

– Фесюн сьогодні також один з героїв команди?

– Так, звичайно.

– Міняли Безбородька на гравця атаки. Не збиралися грати на збереження рахунку ще при 1:0?

– Ми трішки перебудувалися в перерві, тому що ми планували зустрічати трішки по-іншому гравців суперника, але це в нас не виходило.

Тому ми в перерві десь перебудувалися і вже більше були гострішими в атаці, краще нам вдавалося зустрічати та відсувати гру від власних воріт.

Тому заміна була по позиції, тому що міняти схему не було сенсу, і потрібно було розраховувати на те, що можна вибігти ще в одну атаку й закрити матч. Що нам, в принципі, і вдалося, тому десь спрацювала заміна.

– Емоційний підйом “Колосу” гарантовано?

– Підйом, не підйом, але добре, що ми перервали цю смугу. Найбільш неприємне те, що були ігри, де ми більш змістовно виглядали, більш цілісно, але не могли здобути перемогу або бодай зіграти внічию в тих матчах, де могли це зробити.

Сьогодні, можливо, не найвиразніша наша гра, але здобули 3 очки. Тому підйом, не підйом, а треба готуватися до кожної гри. Щоб був підйом і продовження, треба готуватися до наступної домашньої гри, виходити й відпрацьовувати так, як ми сьогодні відпрацьовували, – сказав Вишняк в ефірі УПЛ ТБ.