Команди Ярослава Вишняка та Сергія Долганського очним поєдинком закривали перший ігровий день 25-го туру рідної УПЛ. “Ворскла” у Полтаві приймала ковалівський “Колос”. Попередній матч цих колективів у поточній кампанії завершився нульовою нічиєю.

УПЛ, 25-й тур.

Ворскла Полтава – Колос Ковалівка 0 : 2.

0 – 1. Безбородько – 53.

0 – 2. Велетень – 87.

“Ворскла”: Ісенко, Пердута, Павлюк, Ковталюк, Якубу (Корнієнко, 69), Нестеренко (Глущенко, 69), Мякушко, Челядін (Островський, 80), Хрипчук, Кане, Сіссоко

Запасні: Домолега, Єрмолов, Галас, Бацула, Амількар, Толі, Рамірес.

“Колос”: Фесюн, Ємець, Чорноморець, Бондаренко, Бурда, Мілько, Демченко, Оріховський (Велетень, 80), Топалов (Дорош, 90+2), Ільїн, Безбородько (Салабай, 75).

Запасні: Горох, Мисак, Кукош, Гончаренко, Паулаускас.

Попередження: Мілько 8, Челядін 56, Чорноморець 57, Ємець 59

Колос та Ворскла вже тривалий час не перемагали в матчах УПЛ. Полтавці не знали смаку перемог вже в 4 поєдинках поспіль, а ковалівці взагалі в 6-ти. Команди розпочали поєдинок на двадцять хвилин пізніше через повітряну тривогу, а гра проходила в найкращих традиціях УПЛ: багато боротьби, мінімум моментів. Картину ще доповнила злива.

Перший гострий момент створила Ворскла на 18-й хвилині. Павлюк віддав довгу передачу на Мякушка, той віддав на Нестеренка, який лівим флангом увірвався до штрафного та пробив у ближній кут. Фесюн відбив, а Ковталюк висловив претензії партнеру – була можливість віддати на порожні ворота.

Перед перервою Челядін та Ковталюк розіграли непогану комбінацію, яка завершилась ударом останнього – знову сейв Фесюна! Перший тайм завершився без голів. А на старті другої половини Колос неочікувано повів у рахунку. Ільїн, здавалось, виносив м’яч, але вийшов класний пас на хід Безбородьку. Нападник протягнув м’яч до штрафного та пробив з лінії – Ісенко нічого не міг вдіяти з ударом у дальній кут.

Ворскла відповіла спробою Челядіна зі штрафного, який ледь не застав Фесюна зненацька – сейв голкіпера! Полтавці володіли ініціативою, а Колос захищав омріяний результат. При цьому ковалівці примудрились забити вдруге. Салабай скористався тим, що захисник Ворскли послизнувся та розігнав атаку, а коли його наздогнали захисники – віддав на Велетня. Владислав легко пробив Ісенка, покотивши йому м’яч під рукою.

Таким чином, Колос набрав 28 очок та піднявся на 10 місце, а Ворскла з 30 пунктами залишилась сьомою.