Новоспечений тренер “Звягеля” Юрій Вірт розповів про цілі у команді на залишок сезону.

“ – З вами у “Звягелі” працюватиме Микола Лапко. Ваш близький товариш і помічник Олександр Зотов до вас приєднається?

– Ми прийшли у “Звягель” з Миколою. Помічники, які в мене були у “Вересі”, працевлаштовані. Олександр Зотов близько місяця тому приєднався до “Полісся” (асистентом Сергія Шищенка, – прим.). Дмитро Бабенко тренує воротарів у “Минаї”, а тренер з фізпідготовки отримав запрошення від “Левадії”.

– Який футбол ви будете ставити у “Звягелі”?

– У нас не так багато часу. Є п’ять матчів. Будемо заточені більше на результат. Ніхто не відмовляється від того, щоб грати в агресивний, атакувальний футбол. Мені більше подобається вертикальний футбол, коли футболіст при відборі старається рухати м’яч вперед, швидко повернути м’яч. В цьому аспекті мені більше імпонує львівський “Рух”. Я готовий закрити очі на помилки, якщо не буде попервах виходити. Будемо прагнути до того, щоб грати з азартом.

Зараз модно, коли 20 передач біля власної штрафної. Будемо будувати трошки інший футбол. Мені подобаються футболісти, які зразу шукають партнерів попереду, атакують. В Другій лізі, так само і в нашій команді, є футболісти, які вміють працювати з м’ячем. До такого футболу потрібно прагнути.

– Співпраця “Звягеля” та “Полісся” відкриває вам можливість отримати гравців, які добре розуміють футбол…

– Я так далеко ще не планую на два-три місяці. Не люблю загадувати. Подивимось, що буде влітку.

– Ваш прихід у “Звягель” співпав у часі з приходом Андрія Близниченка. Сам Андрій зізнавався, що можливість попрацювати з вами може позитивно вплинути на його рішення допомогти команді з рідного міста…

– Це робота президента клубу. Я сказав, що буду радий знову працювати з Андрієм. Був здивований, що він не знайшов собі клуб. Це кваліфікований футболіст, якого не треба вчити. Він добре розуміє гру. У нас гарна співпраця була у “Вересі”. Десь спочатку важко йому було влитися, а набравши форму, він став одним з найкращих. Багато забивав, асистував. Однозначно Андрій допоможе “Звягелю”.

Його знову треба підготувати, тому що багато пропущено. З часом він повернеться на свій рівень і буде радувати грою вболівальників “Звягеля”. Я дуже радий, що він буде грати за команду з рідного міста.

– З вашим новим підопічним Джоржем Льюїсом поговорили про “Арсенал”? Вам обом точно є що згадати.

– Я йому показував фото з Арсеном Венгером, коли їздив на стажування, фото бази в Колні. Він так здивувався! Джордж дуже багато розповів про час, який він провів в клубі. Мені дуже імпонує цей футболіст. Видно, що є хороша школа. Якщо буде так працювати, він надовго не затримається у “Звягелі”.

– З вашим поверненням до тренерства кар’єра телевізійного експерта поставлена на паузу?

– Я однозначно сфокусований на роботі в “Звягелі”. Якщо буде вільний час – я відкритий. Є велика різниця, коли ти в тренувальному процесі і в прямому ефірі. Може, до цього бракувало досвіду, були помилки. Потрібно розвиватися та правильно доносити речі вболівальникам.

Дуже вдячний УПЛ ТБ за можливість бути частиною цього проекту. Там топові ведучі, класні експерти. Найголовніше, що все було об’єктивно. Але тренерська робота – це моє. Я більше 30 років у професійному футболі. Повернувся туди, де більш комфортно себе почуваю”, – сказав Вірт.

На даний момент “Звягель” посідає друге місце у турнірній таблиці Другої ліги. У команди Юрія Вірта стільки ж очок, стільки в ЮКСА, а в третьої “Дружби” з Мирівки на два залікові пункти менше. Попереду на “Звягель” очікують ще п’ять матчів, ЮКСА зіграє ще чотири, а у “Дружби” – шість поєдинків.