Колишній керівник Евертона Кіт Вайнесс розкритикував лондонський Челсі за ухилення від виконання правил прибутковості та стійкості чемпіонату Англії.

Схоже, що на лондонський Челсі, кольори якого захищає український вінгер Михайло Мудрик, можуть чекати проблеми.

Річ у тім, що фінансовий звіт Челсі за сезон 2022/23 показав, що лондонцям дозволили зменшити свої витрати за PSR (правила прибутковості та стійкості) завдяки продажу двох готелів на території «Стемфорд Бридж» за 76 мільйонів фунтів стерлінгів.

Що цікаво вони були продані іншій компанії, що належить керівникам столичного клубу. Цього літа команді Маурісіо Почеттіно доведеться виставити на продаж кількох футболістів до 30 червня, аби запобігти покаранню у вигляді зняття очок.

Колишній генеральний директор Евертона Кіт Вайнесс вважає, що суперники лондонців наполягатимуть на застосування санкцій до Челсі.

«Прем’єр-ліга нещодавно змінила правила щодо цього, тож у наступному сезоні їм не дозволять робити щось подібне. В АФЛ це було б заборонено. Інші клуби, як мені здається, говорять, що Челсі ухвалює комерційне рішення виключно для того, щоб ухилитися від правил Прем’єр-ліги».

Функціонер вважає, що АПЛ буде вимушена реагувати на подібні дії з боку синіх.

«Лізі доведеться боротися з Челсі, і вони матимуть високоякісні юридичні ресурси. Ми знову повернулися до цих битв, які ведуться поза полем і в залі суду. Це просто неправильно. Тут ми говоримо про продаж готелів Челсі, а не Коула Палмера», – наводить слова Вайнесса Football Insider.

Цього сезону за порушення правил фінансового fair-play було знято очки з Ноттінгем Форест (-4) та Евертона (-8).

Челсі посідає дев’яте місце в турнірній таблиці АПЛ, маючи 47 очок та дві гри в запасі.