Карпати, які очолюють чемпіонат, поступилися Інгульцю, що розташувався на другому місці в турнірній таблиці. Підопічні Владислава Лупашка скоротили відставання від львів’ян до 5 очок.
Чемпіонат України – Перша ліга
5 тур, 19 квітня
“Чемпіонська” група

Карпати Львів — Інгулець 1:2 (0:0)

Голи: 0:1 – 50 Козак, 0:2 – 86 Богунов (пен), 1:2 – 90 Костенко

Це був найбільш очікуваний матч п’ятого туру весняної частини сезону у Першій лізі. Лідер чемпіонської групи приймав “Інгулець”, який посідає друге місце. Львівська команда пропустила найменше голів серед усіх учасників чемпіонату – 12 м’ячів. З огляду на це, підопічних Лупашка очікував дуже непростий виїзд.

Вже на 26-й секунді могли забивати господарі поля, але м’яч після удару Невеса пролетів повз ворота. Помилився у цьому епізоді Паламарчук, який необачно вийшов з воріт. Варто віддати належне гостям, які при першій можливості вибігали в атаку. Було помітно, що обидві команди налаштовані на перемогу. На десятій хвилині після подачі Козака пробивав Сітало, але у площину воріт він не влучив.

Складно було комусь віддати перевагу, але поступово гра стала більш в’язкою. Моментів було небагато, але гру не можна було назвати нудною. На перерву команди так і пішли без голів.

Другий тайм розпочався дуже несподівано. Козак подавав у штрафну, але ніхто до м’яча так і не дотягнувся – 0:1. Кожухар очікував, що Бабогло зможе вибити м’яч на кутовий, але цього не сталося. Дуже непросто сьогодні було львів’янам в атаці, але у цьому велика заслуга петровського колективу. Підопічні Маркевича контролювали м’яч, але у заключній третині поля відчувалися суттєві проблеми.

На 84-й хвилині Чачуа збив Козака і арбітр призначив пенальті у ворота “Карпат”. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Богунов – 0:2. У компенсований час Аріельсон перекинув м’яч через голкіпера, а Костенко заніс м’яч у ворота – 1:2. Попри всі зусилля відігратися господарі так і не змогли.

Таким чином, шестиматчева виграшна серія львівського клубу сьогодні перервалася. Результат закономірний, адже підопічні Лупашка сьогодні зіграли свій найкращий матч у 2024 році.