У п’ятницю, 19 квітня, відбувся 1 матч другого етапу футбольного сезону-2023/24 в українській Першій лізі.

СК Полтава на виїзді програла Прикарпаттю в “Чемпіонській” групі.

Чемпіонат України – Перша ліга
5 тур, 19 квітня
“Чемпіонська” група

Прикарпаття — СК Полтава 3:1 (1:1)

Голи: 1:0 – 10 Хома, 1:1 – 32 Одарюк, 2:1 – 58 Кос, 3:1 – 66 Цюцюра

Матч дев’ятої та шостої команд групи. “Прикарпаття” після гостьової перемоги над “Вікторією” залишило останнє місце в турнірній таблиці групи. “Полтава” в минулому турі перервала безвиграшну серію і вдома перемогла “Агробізне”с. Перемога могла дозволити підопічним Сисенка поки що навіть піднятися на четверте місце.

У господарів після дискваліфікації повернувся головний бомбардир Андрій Хома. Андрій у 2024 році ще не забивав, але безумовно, він є лідером “Прикарпаття”. На десятій хвилині Хома перервав свою безгольову серію. Соловйов подав, а нападник господарів головою пробив у дальній кут – 1:0. У полтавчан мало що виходило у заключній тертині поля. Футболісти “Прикарпаття” після втрати м’яча намагалися відразу вступати у відбір.

У другій половині тайму активізувалися підопічні Сисенка і почали чинити тиск на захист суперника, але завершального удару їм не вистачало. На 32-й хвилині гості досягнули свого. Удар Щербака заблокував захисник, але м’яч опинився в Одарюка і він пробив у дальній кут – 1:1. Перша половина зустрічі завершилася за нічийного результату.

На 58-й хвилині заміна Рипана спрацювала. Цюцюра прострілив, а Кос забив у порожні ворота – 2:1. На 66-й хвилині всі питанян про переможця були зняті. Шинкаренко подав, а Цюцюра головою пробив у ближній кут – 3:1. Черговий дуже хороший матч капітана “Прикарпаття”. У підсумку, “Прикарпаття” святкує другу поспіль перемогу.