Голкіпер Шахтаря Дмитро Різник прокоментував десяту поспіль перемогу Гірників у чемпіонаті України. У перенесеному матчі 10-го туру донеччани на виїзді обіграли Зорю (3:1).

– Як оціниш матч, який подарував багато емоцій уболівальникам?

– Погоджуся, ми провели дуже емоційний поєдинок. Наразі нашій команді взагалі не можна втрачати очки. Виграючи з рахунком 1:0, ми пропустили гол на 73-й хвилині. Часу, щоби вирвати перемогу, у нас було не так багато. Але ми виявили характер і наприкінці матчу забили ще двічі.

– З трибуни було помітно, що Шахтаря грав краще, коли обидві команди були у рівних складах. А ось після вилученння Джордана луганчани стали грати набагато гостріше і моменти біля твоїх воріт почали з’являтися регулярно. В чому причина?

– Так завжди буває з командою, якій нема чого втрачати. Наш суперник намагався виправити ситуацію всіма силами.

– Усім запам’яталися два моменти біля твоїх воріт у другому таймі: гол Кирюханцева та удар із центру поля Герреро. Як прокоментуєш ці епізоди?

– Спочатку Зоря використала швидку контратаку, і Кирюханцев реалізував вихід віч-на-віч зі мною. Хоча, у цьому епізоді, я вважаю, мої шанси відбити цей удар складали 50 відсотків. А потім Герреро перекидав м’яч повз мене, побачивши, що я вийшов із воріт. Але я відразу помітив, що м’яч летить вище воріт.

– Тобі сподобалася Зоря?

– Так, луганці – бойова команда. У Зорі гарний підбір виконавців, це дуже збалансована команда.

– Вихід на заміну Траоре, в активі якого дві гольові передачі, дозволили вам здобути перемогу…

– Наші тренери випустили Лассіну на допомогу Сікану. Ми грали у два форварди, адже було видно, що ми перевершували суперника.