17 квітня відбулося жеребкування фінальної стадії Євро-2024 (U-19), за результатами якого юнацька збірна України потрапила до групи А, де зіграє з командами Північної Ірландії (господар змагань), Норвегії та Італії.

Головний тренер синьо-жовтих Дмитро Михайленко в інтервʼю прес-службі УАФ поділився своїми думками щодо майбутніх суперників. Повний варіант інтерв’ю дивіться незабаром на офіційному YouTube-каналі УАФ.

— Жодних хвилювань перед жеребкуванням не було, — сказав Дмитро Михайленко. — Хороша група, хороший вибір. Можливо, буде банальним сказати, що слабких команд немає, але, здається, це так і є. Група, яка нам дісталася, — абсолютно нормальна.

Я переглядав тільки одну збірну — Італію, коли ми готувалися до матчу зі Швейцарією. До речі, швейцарці виграли — 1:0. Італія грала з великою перевагою, але поступилася. Хочу сказати, що з усіма можна грати й усіх можна перемагати.

У мене є досвід: я як уболівальник був на грі між командами U-17 Італії та України на Кіпрі. Італійці тоді перемогли, але там не було гравців, які б переважали наших. Вони переграли нас за рахунок тактики, розумніших дій на останніх 25-ти метрах поля, дуже чітко зіграли у своєму штрафному майданчику. Але це не була збірна, яка мала якусь величезну перевагу, — звичайні люди, які багато уваги приділяють тактиці.

Чи гратимуть інші наші суперники в атлетичний футбол? Північна Ірландія, можливо, так. Що стосується Норвегії, то минули ті часи, коли вони грали в такий простий футбол. Зараз вони змінюють свій підхід на юнацькому рівні — грають у комбінаційний футбол, хоч і атлетичний.

Нам уже доводилося грати проти норвежців, і вони демонстрували дуже гідний рівень. Там дуже багато футболістів виступають у провідних європейських клубах, навіть у юнацькому віці. Вони зараз є донорами нідерландського футболу, багато виконавців їде до Німеччини, Англії. Мені здається, це дуже гідний суперник.

Результати жеребкування фінального турніру Євро-2024 (U-19)

Група А: Північна Ірландія, Норвегія, Італія, Україна.

Група В: Данія, Туреччина, Франція, Іспанія.