Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу, матч-відповідь.
17 квітня. 22:00. Манчестер. “Етіхад Стедіум”
Головний суддя: Даніеле Орсато (Італія)
Трансляція: Megogo Football 1

Новини “Манчестер Сіті”

Хлопці Пепа Гвардіоли провели ледь не ідеальні вихідні після першого матчу проти мадридського “Реалу”. Вони грали проти одного з аутсайдерів ліги, “Лутону”, тому очікувано легко здолали свого суперника з рахунком 5:1. Навіть Ерлінґ Голанд забив гол, хоча йому ставлять багато запитань з цього приводу останнім часом.

Втім не лише перемога над “Лутоном” змусила посміхатись футболістів “містян”. Як виявилось, їхні головні конкуренти у боротьбі за чемпіонство програли свої матчі. “Ліверпуль” та “Арсенал” синхронно поступились і це дозволило манкуніанцям очолити турнірну таблицю АПЛ. На такому позитивному заряді можна вирішувати і такі завдання, як прохід мадридського “Реалу”.

Окрім останніх двох матчів, вони також мають дві перемоги та одну нічию у попередніх зустрічах. Вийшло обіграти “Крістал Пелас” та “Астон Віллу” (дві команди, які обіграли їхніх конкурентів), а також була нульова нічия з “Арсеналом”. Все йде до того, що Гвардіола матиме реальний шанс виграти другий треб поспіль, втім щоб це втілити, перемагати мадридський “Реал” у середу — обов’язкова умова.

Новини мадридського “Реалу”

Хлопці Карло Анчелотті вирішили зекономити сили напередодні матчу-відповіді, оскільки у грі з “Мальоркою” на вихідних їм вдалось мінімально перемогти (1:0) і особливо не напружуватись. Можливо, саме цей факт зіграє ключову роль у протистоянні цих колективів у середу.

Завдяки цьому “Реал” зберігає лідерство і хороший відрив від другого місця у Ла Лізі. У чемпіонаті, здається, все під їхнім контролем і йде до їхнього чемпіонства. Проте чи був колись Флорентіно Перес задоволений лише чемпіонством Іспанії? Навряд чи. У мадридському клубі завжди ставлять максимальні цілі.

Загалом “вершкові” перебувають у непоганій формі, до нічиєї у першому матчі проти “Манчестер Сіті” вони без проблем здолали “Атлетік” (2:0), “Осасуну” (2:4) та “Сельту” (4:0). Ну і в контексті Ліги Чемпіонів не треба забувати, що цей клуб має якусь особливу магію у рамках головного єврокубка, в якій формі не перебували б вони чи їхні суперники, “королівський клуб” завжди готовий дивувати. Та і від ймовірної перемоги на “Етіхаді” мало хто здивується.

Особисті зустрічі

09.04.24 ЛЧ “Реал Мадрид” — “Манчестер Сіті” 3:3

17.05.23 ЛЧ “Манчестер Сіті” — “Реал Мадрид” 4:0

09.05.23 ЛЧ “Реал Мадрид” — “Манчестер Сіті” 1:1

04.05.22 ЛЧ “Реал Мадрид” — “Манчестер Сіті” 3:1

26.04.22 ЛЧ “Манчестер Сіті” — “Реал Мадрид” 4:3

Цифри та факти

  • “Манчестер Сіті” виграв останні 4 домашні матчі проти мадридського “Реалу” в усіх турнірах;
  • У 7 з останніх 8 матчів між “Манчестер Сіті” та “Реалом” на “Етіхаді” проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Манчестер Сіті” забивав як мінімум два м’ячі в останніх 4 домашніх матчах проти мадридського “Реалу”.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

До такого відповідального етапу сезону Пеп Гвардіола підходить практично без втрат у кадровому плані. Наразі лазарет команди пустий і під сумнівом участь у матчі лише Джона Стоунза. І те, майже напевно центральний оборонець “містян” буде готовий вийти на поле.

У Карло Анчелотті також не спостерігається якоїсь кадрової катастрофи, втім втрати є. Наразі у лазареті перебувають Давід Алаба та Тібо Куртуа. Вони точно не зіграють проти “Манчестер Сіті”. Також точно не зіграє Орельєн Тчуамені, який першому матчі на “Бернабеу” отримав жовту картку, а разом з нею і дискваліфікацію за перебір гірчичників.

“Манчестер Сіті”, 4-1-4-1: Едерсон — Уокер, Аканджи, Діаш, Гвардіол — Родрі — Сілва, Де Брюйне, Фоден, Ґріліш — Голанд

“Реал Мадрид”, 4-3-1-2: Лунін — Карвахаль, Рюдіґер, Начо, Менді — Вальверде, Камавінґа, Кроос — Беллінґем — Родріґо, Вінісіус