16 квітня на «Естаді Олімпіко» відбувся матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, в якому «Барселона» зустрічалася з «ПСЖ». Поєдинок завершився з рахунком 4:1 на користь парижан.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матч-відповідь.

«Барселона» – ПСЖ – 1:4. Перший матч – 3:2.

 Голи: Рафінья (12) – Дембеле (40), Вітінья (54), Мбаппе (61, пенальті, 89)

 Попередження: Мартінес (40), Левандовскі (50), Гюндоган (64) – Мбаппе (40), Руїс (45+1), Маркіньос (62)

 Вилучення: Араухо (29, груба гра)

«Барселона»: тер Стеген, Канселу (Фелікс, 82), Кубарсі, Араухо, Кунде, Педрі (Ферран Торрес, 61), Гюндоган, де Йонг (Фермін, 82), Рафінья, Левандовскі, Ямаль (Мартінес, 34)

Запас: Пенья, Астралага, Алонсо, Ромеу, Роке, Касадо, Гію, Форт

ПСЖ: Доннарумма, Мендеш, Ернандес, Маркіньос, Хакімі, Руїс (Асенсіо, 77), Вітінья, Заїр-Емері (Угарте, 80), Баркола (Лі Кан Ін, 77), Мбаппе, Дембеле (Коло-Муані, 88)

Запас: Навас, Тенас, Рамуш, Данілу, Мюкіле, Солер, Бералдо, Шкрініар

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон «Олимпік Льюіс Компаніс» (Барселона, Іспанія).

Підопічні Хаві вийшли вперед уже на 12-й хвилині зустрічі – Рафінья з меж воротарського переправив м’яч до сітки після чудового сольного проходу та прострілу з правого флангу від Ламіна Ямала.

Оскільки у першому поєдинку в Парижі каталонська команда здолала французький клуб з рахунком 3:2, то після швидкого забитого м’яча гандикап “синьо-гранатових” зріс до двох голів.

Проте на 29-й хвилині для “блаугранас” почалися неприємності – Рональд Араухо сфолив проти Бредлі Барколя перед власним карним майданчиком та отримав пряму червону картку, залишивши “Барселону” в меншості.

Перед перервою команда Луїса Енріке скористалася чисельною первагою та до мінімуму скоротила відставання у двоматчевій дуелі – Барколя прострілив з лівого флангу, а Усман Дембеле на дальній стійці потужно пробив під поперечину.

У другому таймі гості дотиснули суперника. На 54-й хвилині Вітінья з-за меж штрафного точно пробив у дальній нижній кут, відновивши паритет за сумою двох матчів.

На 59-й хвилині Жуан Канселу у власному штрафному майданчику збив Дембеле, а Кіліан Мбаппе реалізував пенальті.

Наприкінці поєдинку парижани остаточно зняли питання щодо того, хто ж завоює путівку до наступного раунду. На 89-й хвилині Мбаппе в контратаці оформив дубль.

Таким чином, ПСЖ за сумою двох матчів здолав “Барселону” з рахунком 6:4 і пройшов до півфіналу Ліги чемпіонів.