Чвертьфінал Ліги чемпіонів.
Другий матч 16.04.2024. “Естадіо Олімпіко” (Барселона)
Головний арбітр: Іштван Ковач (Румунія)
Барселона – ПСЖ. 22:00
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

Барселона

“Барселона” – жива. Останні результати команди у всіх турнірах не можуть не радувати вболівальників. Щось магічне і дивовижне відбувається з часу оголошення Хаві про відхід з клубу. Коуч сказав, що влітку піде, й тут почалося – жодної поразки від “Барселони” (13 матчів поспіль).

Дуже цікаво було побачити як каталонці діятимуть у Парижі. Який буде їхній план? Думаємо, що “синьо-гранатові” здивували усіх. Команда продемонструвала компактну та доволі надійну гру в обороні, з якою були вимушені якось боротися спритні гравці “ПСЖ”. Так, 2 голи суперник забив. Але за всі інші хвилини варто похвалити. Атакувальна складова теж мала високий рівень. Контратаки були колючими і результативними. Коротше кажучи, справедлива перемога.

Чвертьфінал показав ще і важливість для “Барселони” таких гравців, як де Йонг і Педрі. Ці двоє були під питанням на матч, але лікарі в останній момент все ж дозволили вийти на поле. Їхня роль у перемозі – неоціненна. Один асист Педрі на Рафінью чого вартий.

Після цього каталонці ще мали гру у чемпіонаті. Виїзди до андердогів часто є важкою пригодою для “Барси”. Суперник повністю закривається у захисті, а тобі потрібно весь матч намагатися продавити його. Тож поєдинок з “Кадісом” вийшов напруженим. Однак гол Фелікса приніс важливі 3 очки.

Матч Ла Ліги пропускали через дискваліфікації Левандовські, Канселу і Мартінес. Їхній відпочинок має піти команді на користь. Щоправда, з “ПСЖ” не допоможе Крістенсен і Роберто. Автор третього голу у ворота Доннарумми та капітан команди перебрали жовтих карток. Бальде і Гаві досі відновлюються – вони допомогти, на жаль, теж не можуть.

ПСЖ

Було помітно, що наставник “ПСЖ” Луїс Енріке мав величезне бажання показати себе і свій тренерський талант колишньому клубу. Ротація у грі Ліги 1 перед чвертьфіналом ЛЧ і повний матч Мбаппе у середу (попри його невдалу гру і не найкращі відносини з тренером) показали, що виграти хотілося попри все. Власне, це він і казав на передматчевій пресконференції.

“ПСЖ” мріє про трофей Ліги чемпіонів, адже досі не може похизуватися перемогою у головному турнірі Європи. Зробити це завжди щось заважало. От, ніби у цьому сезоні все має бути як треба, дивлячись на форму команди. Але тут розлючена “Барселона” ставить підніжку у першому матчі чвертьфіналу. Знову проблеми. 27 поєдинків поспіль “ПСЖ” йшов без поразок…

Кадри. Кімпембе, Курзава і Ріко вже тривалий період часу відновлюються після травм. Але хороші новини є – Ашраф Хакімі повертається до складу після дискваліфікації. Усі інші теж матимуть можливість вийти на поле “Естадіо Олімпіко”.

Останні 3 матчі

Останні 3 зустрічі “Барселони”:

13.04. “Кадіс” – “Барселона” 0:1 (Ла Ліга) 10.04. “ПСЖ” – “Барселона” 2:3 (Ліга чемпіонів)

30.03. “Барселона” – “Лас-Пальмас” 1:0 (Ла Ліга)

Останні 3 зустрічі “ПСЖ”:

10.04. “ПСЖ” – “Барселона” 2:3 (Ліга чемпіонів)

06.04. “ПСЖ” – “Клермон” 1:1 (Ліга 1)

03.04. “ПСЖ” – “Ренн” 1:0 (Кубок Франції)

Останні 3 очні зустрічі:

10.04. “ПСЖ” – “Барселона” 2:3 (Ліга чемпіонів) 2021.

“ПСЖ” – “Барселона” 1:1 (Ліга чемпіонів) 2021.

“Барселона” – “ПСЖ” 1:4 (Ліга чемпіонів)