Журналіст Віктор Вацко проаналізував нинішню ситуацію в Карпатах. Він вважає, що лідер Першої ліги поки має посередній склад.

«Якщо прагматично говорити, то цим складом Карпатам буде важко претендувати на щось серйозне в Прем’єр-лізі. Я думаю взагалі ледь не в боротьбі за виживання вони будуть».

«Команда старається грати в футбол, контролюють м’яч, не б’ють аби-куди. Але в атаці, я вважаю, Карпатам гостроти не вистачає. Дуже багато стерильного футболу».

«Нормальних форвардів немає. Аріельсон це не те навіть на рівні Першої ліги. А в Прем’єр-лізі ми його бачили. Дуже сирий для статусу ударного форварда, який буде створювати різницю на полі».

«В Прем’єр-лізі ці Карпати не зможуть грати в той домінувальний футбол, в який їм десь навмисно дають грати суперники в Першій лізі».

«Я знаю, що Карпати хочуть посилити кожну лінію. Маркевич сам прекрасно розуміє, що на нього чекає. Я знаю, що центрфорварда шукали взимку».

«Карпати продовжують шукати центрфорварда. Маркевич, наскільки я розумію, типову «дев’ятку», який добре веде боротьбу, чіпляється, якісно підігрує. П’ять-шість футболістів в кожну лінію шукають. Швидкість і варіативність на флангах дуже потрібна Карпатам».

«Якщо говорити про перспективи Карпат в Прем’єр-лізі, то я вважаю, що багато буде залежати від підсилення. Команда, яка є зараз, феєрії там не створить», – заявив журналіст у програмі YouTube-каналу «Вацко Live».

  • Зазначимо, що Карпати лідирують у чемпіонській групі Першої ліги, маючи в активі 57 очок після 22 проведених зустрічей. Львів’яни вже гарантували собі місце у плей-оф;
  • 19 квітня команда вдома прийме Інгулець.