Трансфер Артема Довбика в іспанську Жирону викликав розслідування зі сторони УЄФА. Агент футболіста міг вчинити економічний злочин, щоб уникнути оподаткування в Україні.

Влітку 2023 року Артем Довбик став гравцем іспанської Жирони за сім мільйонів євро.

Нещодавно до каталонського клубу надійшов запит від юристів, які припускають, що в момент угоди між клубом та футбольним агентством Alik Football Management було порушено певні фінансові домовленості, а також виявились факти можливого шахрайства.

Наразі перевіряється факт того, що агент футболіста міг увійти в змову з іншими особами та вчинити економічний злочин, щоб уникнути оподаткування в Україні, повідомляє Sport UA.

Зазначається, що представник Alik Football Management навмисно зареєстрував юридичну особу практично з цілком аналогічною назвою свого агентства в Естонії.

Перевірка оформленого трансферу Артема Довбика до закордонного клубу на предмет чистоти може торкнутися і безпосередніх учасників переходу футболіста – Жирони та Дніпра-1.

Зазначені порушення фінансового фейр-плей УЄФА, у разі їх доказу можуть призвести не лише до суттєвих грошових штрафів, але й від відмови в ліцензії на участь Жирони у єврокубках.

  • Наразі каталонці посідають третє місце в турнірній таблиці Ла Ліги, маючи 65 набраних очок за 31 тур.
  • Артем Довбик має 17 голів та сім результативних передач у 32 поєдинках в усіх змаганнях.
  • Контракт українця із каталонцями розрахований до 30 червня 2028 року.
  • У суботу, 20 квітня, Жирона вдома зустрінеться з Кадісом в рамках 32-го туру чемпіонату Іспанії.