Суперкомп’ютер спрогнозував нових фаворитів титулу АПЛ після нічиєї Ман Сіті та Арсенала

Перегони за чемпіонський титул Прем’єр-ліги набули нового розвитку: за даними суперкомп’ютера Opta, Ліверпуль став новим фаворитом турніру.

Це сталося після вирішальної перемоги над Брайтоном з рахунком 2:1, а також безгольової нічиєї між Арсеналом і Манчестер Сіті.

Перемога Ліверпуля на Енфілді дозволила йому вирватися на два очки вперед і очолити турнірну таблицю. Тим часом патова ситуація на стадіоні Етіхад призвела до того, що і Сіті, і Арсенал втратили очки і відстали від “червоних” у гонитві за чемпіонським титулом.

Суперкомп’ютер Opta, який моделює решту сезону на основі складного аналізу даних, тепер дає Ліверпулю 47,7% шансів завоювати титул чемпіона Прем’єр-ліги. Це на 12,4% більше, ніж було до перемоги над Брайтоном.

Манчестер Сіті, попри те, що є чинним чемпіоном, втратив свої сподівання на чемпіонство. Ціна їхніх шансів, згідно з даними суперкомп’ютера, впала з 45,9% до 33,5% після нічиєї.

Арсенал математично не втрачає можливості поборотися за чемпіонство, але його шанси на виграш титулу не змінилися. Ймовірність перемоги “канонірів” залишається на рівні 18,8% після матчу з Сіті.

До кінця сезону залишилося всього дев’ять ігор, і боротьба за титул чемпіона Прем’єр-ліги обіцяє бути запеклою. Ліверпуль наразі лідирує, але не можна повністю скидати з рахунків і Сіті, і Арсенал. Найближчі тижні будуть вирішальними у визначенні того, хто стане чемпіоном.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

48 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

52 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

54 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

57 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

59 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago