Олег Саленко: Ісландія буде грати подачами, будуть постійно закидати м’яч у штрафний майданчик

Колишній форвард «Динамо» Київ Олег Саленко поділився очікуваннями від матчу фіналу плей-офф відбору на Євро-2024 Україна – Ісландія (26 березня, 21:45):

– Якою вийде гра з ісландцями, який футбол ми побачимо?
– Ісландія буде грати подачами, будуть постійно закидати м’яч у штрафний майданчик. Нам необхідно взяти гру під свій контроль. У нас є для цього хлопці, які грають за кордоном і можуть посилити гру. Якщо не візьмуть гру під себе, тоді буде важкувато. Проти них треба катати м’яч. Вони грають у дальні передачі, навали на ворота і боротьба. І все. А за таких обставин може статися що завгодно. Ребров це розуміє. Треба хоча б хвилин десять потримати м’яч у себе, щоб суперник набігався.

– На яких аспектах гри варто зосереджувати увагу українським футболістам?
– Основа – це два центральні захисники. Вони начебто і є, але не до кінця виконують свої функції. У центрі поля в нас у збірній є гравці, які підіграють іншим, а які забирають м’яч – таких немає. Тарас Степаненко – футболіст, який руйнує все. Він необхідний цій збірній. Іншого поки що немає на його місце. Бражко любить більше грати на атаку. Середину він не може вичистити так, як це вміє Степаненко. У перспективі Володимир може замінити Тараса, але поки що це тільки перспектива. Я матчі дивлюся з друзями Олександром Заваровим і Володимиром Безсоновим і прийшли до такої думки, що тут шанси 50 на 50. Збірна України U-19 так само грає цього дня зі швейцарцями за вихід на Євро. Тож в один день можуть вийти дві збірні на чемпіонат Європи. Я сподіваюся, що це вийде. Тому що країні, яка воює – це важливо. Це знак того, що люди тут не зламалися.

– За складом збірна України дорожча в п’ять разів за вікінгів. У нас багато гравців із досвідом, у суперника таких значно менше. Що буде, якщо ми програємо?
– Ну це нічого не означає. Ісландія за останні два роки вклала серйозний внесок у розвиток футболу і побудувала 20 полів. Ось вам таке. Маленька країна вкладає стільки грошей у спорт. У нас поки що це неможливо. Різниця тут велика. Наші гранди не можуть утримати топових гравців із таким рівнем чемпіонату через війну. Зараз навіть у U-19 дивляться, коли і кого куди віддати. А що буде, якщо програємо? Нічого. Будемо чекати наступного шансу. Більше нічого не буде. Реброва не приберуть. Зараз і син Шевченка дебютував за U-19. Треба буде тоді створювати з початку команду і розраховувати на нові сили. Але я не хочу думати про погані варіанти. Сподіваюся, що вони вийдуть.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

6 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

7 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

10 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

18 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

21 хв. ago