Categories: УПЛ

УПЛ. Оболонь перемогла Полісся – Чоботенко отримав вилучення вже на 2 хвилині

В межах 21-го туру Оболонь приймала Полісся

УПЛ, 21-й тур.

Оболонь Київ – Полісся Житомир  1 : 0.

1 – 0. Черненко – 10.

Вил: Чоботенко (Полісся) – 2хв пряма червона картка

Полісся розпочало весняну частину сезону без перемог, що вилилось у падіння на шосту позицію та відставку Юрія Калітвінцева. Оболонь теж нічого не виграла у стартових трьох турах, залишаючись у двох очках від зони перехідних матчів. З оглядну на ці факти, нічия у Києві нікого не влаштовувала.

Житомирян очолив Сергій Шищенко. Дебют в УПЛ одразу ж розпочався з шоку – вже на 2-й хвилині поліщуки залишились у меншості внаслідок обрізки Танковського й фолу останньої надії з боку Чоботенка. Сергій ще й пішов у доволі агресивний підкат, тож шансів уникнути вилучення було мало.

Коучу гостей довелося знімати з пробінгу вінгера Назаренка, кинувши у бій Кравця. Центрбек дебютував у складі Полісся вже на 5-й хвилині – а ще за 5 хвилин він став свідком шедеврального гола Оболоні. Черненко підхопив м’яч, змістився з лівого флангу та зарядив метрів з 25-ти у дальню дев’ятку. Без шансів для Бойка. 1:0!

Ще за чотири хвилини “пивовари” могли подвоїти свою перевагу, однак Мединський при замиканні подачі з кутового поцілив у стійку! На 28-й же у ворота Полісся міг залетіти ще один шедевр – втім, після лонгшоту Грисьо м’яч промайнув повз дальню дев’ять.

Підопічні Сергія Шишщенка могли відігратись на 30-х хвилинах. Зокрема, в одному з епізодів пресинг житомирян вилився у вривання Будківського, однак його удар заблокували. А от момент Фортюне мав заввершуватись голом – Яссін обігрався у стіночку з Козаком і пробивав з правого краю штрафного без спротиву. Повз ближній кут!

Зрештою, відпочивати команди відправились за мінімальної переваги Оболоні. Можна було очікувати на штурмові дії з боку Полісся, а також на контратаки киян – втім, другий тайм запам’ятався фолами, а на голами. Якщо до перерви Денис Шурман показав всього 2 жовтих картки, то після – аж 8. Також варто відзначити дебют новачка житомирян Луїфера.

Моментів же довгий час не виникало. До останньої 15-хвилинки пригадується тільки вихід Краснопіра на рандеву з Бойком, однак Олег і пробив повз дальню стійку, і в офсайд заліз. Полісся ж відповіло класною діагоналлю Кравченка на 74-й хвилині – Будківський прийняв її на лівому краю штрафного, але замість акцентованого удару виконав скидку в нікуди.

Значно веселіше стало в ендшпілі зустрічі. У цей період Полісся було найближчим до камбеку. Так, на 88-й хвилині голкіпер Кичак вийшов за межі штрафного й вибив м’яч точно в Луїфера – втім, сфера прокотилася повз ворота (а у площину встиг повернутись партнер). На 89-й же Кравченко впав у карному майданчику господарів, зіткнувшись з Османом, але пенальті Микита не заробив.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Оболоні. Після неї сталася невеличка сутичка між футболістами на шляху до підтрибунки, але це вже не мало сенсу. “Пивовари” обійшли Металіст 1925, хоча й залишились у зоні перехідних матчів – аби покинути її, бракує одного залікового балу. Полісся ж довело безвиграшну серію до семи матчів.

Максимович Назар

Recent Posts

Володимир Бражко: Дещо не вийшло, десь – і не пощастило

Півзахисник "Динамо" Володимир Бражко в етері UPL.TV прокоментував нічию у матчі 7-го туру чемпіонату України…

25 хв. ago

Олександрія зробила ще один крок до оновлення клубного рекорду

Після чотирьох поспіль виграних матчів на старті сезону (повторення клубного рекорду) "Олександрія" втратила очки з…

32 хв. ago

Хвроє Іліч: Я повернувся

Півзахисник "Кривбасу" Хрвоє Іліч відпові на питання прес-служби.Читати далі

34 хв. ago

Віталій Пономарьов: Важливий результат з погляду психології

Пономарьов задоволений нічиєю 0:0.Читати далі

38 хв. ago

Іван Юрич: Рома націлена на агресивну гру та Лігу чемпіонів

Новий головний тренер Роми Іван Юрич, готуючись до матчу з Удінезе, наголосив на потенціалі атакуючого…

54 хв. ago

УПЛ. Перша втрата очок – Динамо розписало суху нічию з Рухом

Обидві команди набрали потужну ходу. Динамо у 5 зіграних матчах УПЛ ще не втрачало очок…

1 годину ago