Categories: УПЛ

УПЛ. Оболонь зазнала поразки від Дніпра-1

Кияни з жовтня 2023 року не можуть виграти в УПЛ і перервати цю серію проти “Дніпра-1” було дуже непросто. Підопічні Юрія Максимова намагалися реабілітуватися за втрачені очки у минулому турі. Відзначимо, що у першому колі перемогли саме “пивовари”.

УПЛ, 19-й тур.

Оболонь Київ – СК Дніпро-1 0 : 1.

0 – 1. Філіппов – 37.

Поєдинок першого кола в Ужгороді завершився сенсацією – тоді команда Валерія Іващенка обіграла віце-чемпіона України (2:1), здобувши свою першу перемогу в сезоні, а Олександр Кучер одразу після гри подав у відставку.

Обидві команди перші матчі після поновлення чемпіонату України звели внічию. Оболонь за всіма статтями переграла Чорноморець, але подарувала одеситам очко, пропустивши з єдиного удару по воротах. Дніпро-1 у рідних стінах не зумів переграти Минай, продемонструвавши доволі бліду гру і потішивши конкурентів – Кривбас, Динамо і Шахтар. Після невдачі з аутсайдером чемпіонату Юрій Максимов мав тиждень, щоб зробити висновки перед грою проти іншого борця за виживання – Оболонь перебувала в зоні перехідних матчів.

Дніпро-1 мав серйозні кадрові труднощі. Юрій Максимов не міг розраховувати на Бабенка, Лєднєва, Третьякова, Когута і Сватка. Як наслідок, запас гостей налічував лише шістьох польових футболістів і двох воротарів.

Старт гри пройшов без моментів. Гравці Дніпра-1 взагалі не турбували Федорівського, а “пивовари” обмежилися подачею з правого флангу, після якої Волинець вчасно вийшов і забрав м’яч. Лише на 9-й хвилині Філіппов приклався здалеку – кіпер Оболоні все контролював. Кутовий завершився неточним ударом Сарапія.

Ближче до середини тайму Дніпро-1 остаточно забрав ініціативу. Адамюк після подачі кутового пробив у руки Федорівському. Спроба Сарапія була непоганою – знову сейв воротаря Оболоні. Господарі відповіли розіграшем штрафного, який неточним ударом завершив Лук’янчук. А на 37-й хвилині лише неймовірний Федорівський завадив гостям забити. Назарій після удару головою Адамюка перевів м’яч у поперечину, від якої той пішов на кутовий.

Але гол відклався на лічені секунди. Подача з кута поля, Сарапій опинився абсолютно один і пробив головою. Федорівський відбив і тут, але просто у Філіппова, від якого м’яч влетів у сітку. 0:1 на 37-й хвилині. Тиск Дніпра-1 таки втілився в гол. Сьомий для Олександра Філіппова в УПЛ – найкращий бомбардир команди наздогнав Кожушка, Буяльського і Штогріна. Попереду лише Ванат, у якого 9 м’ячів.

На останніх секундах тайму Краснопір ефектним фінтом у штрафному обіграв Кравця, але його простріл не знайшов адреса. У підсумку, перша половина завершилася мінімальною перемогою СК Дніпро-1. 0:8 за ударами, 0:5 у площину – команда Максимова закономірно пішла на перерву з перевагою в рахунку.

У другому таймі моментів було менше. Лише на 69-й хвилині Оболонь могла зрівнювати, але Грисьо метрів з 12-ти замість удару махнув повз м’яч. Дніпро-1 грав на утримання рахунку, лічені рази виходивши в контратаки. Євген Селезньов у компанії Артема Мілевського помітно нервував.

Лук’янчук корпусом заблокував удар Піхальонка – апеляції щодо гри рукою арбітр залишив без уваги. Організувати саерйозний фінальний штурм підопічні Валерія Іващенка так і не змогли. Команда Юрія Максимова без особливих проблем втримала потрібний для себе результат і здобула першу перемогу у весняній частині УПЛ. Попри це, наставник гостей явно має питання до своїх підопічних. Зокрема, до Даніеля Ківінди, який вийшов на поле в другому таймі, але був замінений.

Дніпро-1 набрав 37 очок. У Кривбаса 38 і гра з Шахтарем увечері. Динамо має 34 бали і дві гри в запасі. Оболонь залишилася в зоні перехідних матчів – 14 позиція, 15 очок.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

48 хв. ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

50 хв. ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

52 хв. ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

55 хв. ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

1 годину ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

1 годину ago