Categories: УПЛ

УПЛ. Динамо, завдяки голу Шепелєва, перемогло Чорноморець

Динамо перемогло Чорноморець у поєдинку 19-го туру УПЛ, який відбувся 2 березня 2024 року.

Українська Прем’єр-ліга. 19-й тур

«Динамо» – «Чорноморець» – 1:0

 Шепелєв, 38.

 Бражко, 26, Кабаєв, 36 – Зе Гомес, 78.

«Динамо»: Бущан, Вівчаренко, Попов, Михавко, Караваєв, Бражко, Шапаренко, Шепелєв (Андрієвський, 75), Волошин, Кабаєв, Ванат (Супряга, 75).

«Чорноморець»: Варакута, Бойчук, Салюк, Гучек, Брагару, Васильєв (Іпалібо, 75), Кузик, Авагімян, Штогрін, Бадібанга, Ієде (Зе Гомес, 75).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Стадіон: «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ).

Динамо почало весінню частину УПЛ з впевненої перемоги над Металістом 1925, а Чорноморець вимучав нічию у грі з Оболоні. Вже в дебюті гри кияни могли повести в рахунку, але Шапаренко метрів з 14 пробив трохи повз дальній кут. На 5-й хвилині Варакута здійснив подвійний сейв: спочатку відбив потужний удар Шепелєва, а після зумів заблокувати добивання Ваната.

Чорноморець відповів ударами Васильєва та Ієде. Перший не був проблемним для Бущана, а от з другим воротар “біло-синіх” впорався з проблемами. Ванат в середині першого тайму мав ще одну шикарну нагоду: форвард підрізав м’яч після навісу Шапаренка з кутового, але влучив у поперечку.

А на 37-й хвилині Динамо повело в рахунку. Волошин вирішив зміщався з правого флангу та потужно пробив, а Варакута невдало зіграв та відбив м’яч так, що він полетів далі і влучив у стійку, а Шепелєв першим встиг на добивання.

На старті другого тайму Чорноморець активніше виглядав біля чужих воріт, але створював лише напівмоменти. Ієде класно обіграв Михавка, але пробив прямо в руки Бущану. Динамо знову перехопило ініціативу, а Шепелєв отримав супершанс – пробивав з 14-ти метрів, але відправив м’яч значно вище воріт. Бражко гарматним ударом поцілив у стійку – Варакута навіть не зреагував.

В останні хвилини моментів майже не виникало – Динамо засушило гру біля власних воріт та не спішило створювати небезпеку супернику. Лише на 90-й хвилині Супряга після виходу на заміну міг подвоїти перевагу, але Варакута потягнув його удар у нижній кут з-за меж штрафного. В підсумку, кияни втримали перемогу.

Таким чином, Динамо набрало 34 очки та піднялось на 3-тє місце, обігнавши Полісся (кияни мають 3 гри в запасі). Чорноморець з 23 пунктами залишився дев’ятим.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago