Categories: УПЛ

УПЛ. Кривбас розгромив ЛНЗ у першому матчі весни

Сьогодні, 23 лютого, у матчі 18 туру української Прем’єр-Ліги черкаський ЛНЗ поступився криворізькому Кривбасу.

Українська Прем’єр-ліга. 18-й тур.

ЛНЗ – «Кривбас» – 0:3

Голи: Іліч (45, пенальті), Прінс (53), Д.Кузик (63).

Попередження: Бар (50) – Соса (36), Іліч (55).

ЛНЗ: Кучеренко, Саліху, Шестаков, Бар, Бойко (Рибалка, 68), Г.Пасіч (Прядун, 85), Яшарі, Каплієнко, Хобленко (Бессала, 57), Муравський, Наумець (Олійник, 68).

Запасні: Пеньков, Дубовий, Тарасенко, Насонов, Молло, Тищенко, Стасюк, Ковальов.

«Кривбас»: Кліщук, Бандейра, Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго, Д.Кузик (Задерака, 82), Іліч (Вакулко, 70), Бізімана, Соса (Хомченковський, 70), Микитишин (Татарков, 70), Прінс (Кожушко, 78).

Запасні: Хома, Маханьков, Сантіні, Блізніченко, Твердохліб, Луньов, По.

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Колос» (село Ковалівка Київської області).

Звітний матч відкрив програму 18 туру, що є стартовим другої частини чемпіонату України серед команд УПЛ сезону-2023/24. Під час зимового антракту ЛНЗ та Кривбас плідно попрацювали на трансферному ринку. Якщо Кривбас здійснив точкові трансфери (прийшли до клубу Артур Микитишин, Єгор Твердохліб, Рафаель Бандейра та Натанаель Сантіні; Владислав Семотюк та Денис Устименко, які пішли в оренду), то черкаський клуб суттєво підсилився на різних позиціях. Найгучнішим переходом стало повернення в УПЛ Олів’є Тілля, який демонстрував якісний рівень гри у складі Ворскли. Також команду поповнили Євген Кучеренко, Олександр Каплієнко, Саліху Хайдін, Арад Бар, Італо Магната, Молло Бессала та Мухаррем Яшарі.

Щодо підготовки команди з Черкас, то вона провела вісім спарингів, три з яких виграла, один раз зіграла унічию та чотири рази поступилася. Криворізька команда на навчально-тренувальних зборах зіграв сім контрольних матчів, з яких виграв п’ять та один раз зіграв унічию.

Аналізуючи стартові склади команд, варто відзначити, що тренерський штаб ЛНЗ зробив свою ставку також на шістьох новобранців: Кучеренко, Саліху, Каплієнко, Яшарі, Бар та Хобленко (вийшов проти своєї колишньої команди). Головний тренер Кривбасу Юрій Вернидуб у стартовому складі з новачків команди випустив Бандейру та Микитишину. 

Перші небезпечні моменти сталися у середині першого тайму. Спершу після передачі Дібанго по воротах ЛНЗ пробивав Прінс, але ударом головою пробив не влучно. А вже через чотири хвилини воротам Кривбасу загрожував колишній їх нападник Хобленко – його удар парирував голкіпер Кліщук. Наприкінці першої половини зустрічі Шестаков зіграв рукою у власному штрафному майданчику і після перегляду VAR було призначено пенальті, яке реалізував Ілич. 

На 51 хвилині матчу легіонер ЛНЗ Бар досить небезпечно пробивав, але його підвела влучність. А через три хвилини Прінс скористався помилкою Бойка і реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером ЛНЗ Кучеренком. На 64 хвилині зустрічі Кузик гарним ударом у дальній кут воріт ЛНЗ встановив рахунок 3:0 на користь Кривбасу. 

Гра у Ковалівці завершилася впевнено перемогою команди Кривбас – 3:0. По завершенні звітному матчу можна зробити наступні статистичні висновки. Кривбас зіграв 340 виїзний матч в українській Прем’єр-Лізі. Клуб з Дніпропетровської області на полях суперників не програє в УПЛ впродовж восьми ігор: 6 перемог та 2 нічиї. Натомість безпрограшна серія ЛНЗ перервала на позначці 5 ігор: 3 перемоги та 2 нічиї. Підопічні Юрія Вернидуба з різних клубів УПЛ у всіх турнірах здобули 60 гостьову перемогу. Підопічні Олега Дулуба з різних клубів УПЛ у всіх турнірах пропустили понад 100 голів (ще 2 м’ячі).

У наступному турі ЛНЗ на виїзді зіграє з житомирським Поліссям, а Кривбас буде протистояти Шахтарю. Матчі Полісся – ЛНЗ та Шахтар – Кривбас відбудуться 1 та 3 березня відповідно.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago