Categories: УПЛ

Валерій Іващенко: Колись Валерій Лобановський говорив, що футбол – це театр, а театр без глядачів неможливий

Головний тренер “Оболоні” Валерій Іващенко напередодні старту другої частини чемпіонату поспілкувався з клубною пресслужбою та відповів на ряд важливих запитань.

⁃ Завершилися тренувальні збори команди, завершується й загалом підготовка до чемпіонату, 26-го лютого на команду очікує гра проти “Чорноморця”. Підсумуйте загалом увесь пройдений шлях.

– В цілому ми добре підготувалися та провели непогані збори у Туреччині. Хочемо щиро подякувати нашому президенту – Олександру Вʼячеславовичу Слободяну, за надання усіх умов для якісної підготовки команди на тренувальних зборах. Адже за погодніх умов в Україні, важко було б готуватися. Ми провели там 8 спарингів і загалом усе, що планували – встигли зробити. Зараз підводимо команду до першої офіційної гри весняної частини з “Чорноморцем”.

⁃ По поверненню в Україну ваші підопічні зіграли контрольний матч з ФК ЮКСА. Як можете оцінити гру команди у тому матчі? Чи можна сказати, що це було тренування перед “Чорноморцем”?

– У цьому спарингу було важливо адаптуватися до нашого клімату, до наших полів. У весняний футбол доволі важко входити. Загалом структурою та організацією гри у спарингу з ФК ЮКСА ми залишилися задоволені.

⁃ Таке відчуття нібито команда з Туреччини привезла погоду, неочікувано тепло, як для лютого. Що скажете про тренувальне та ігрове поле, у якому вони стані?

– Нам дійсно пощастило з погодними умовами. За таких умов можливо продуктивно тренуватися у лютому. Можна сказати, що зараз справжня футбольна погода. І звісно ж, дякуємо працівникам, які готують для нас поля, вони все зробили якісно, щоб ми мали можливість готуватися в гарних умовах.

⁃ Вболівальники повертаються на трибуни вперше з початку повномасштабного вторгнення рашистів. Як вам така новина, команда зачекалася глядачів?

– Це дуже гарна новина. Ще у свій час Валерій Васильович Лобановський говорив, що футбол – це театр, а театр без глядачів неможливий. Ми хочемо грати для вболівальників, вони приходять підбадьорюють та надихають команду. І тому нам завжди хочеться віддячити за таку підтримку. Наші фани це 12-й гравець, який завжди дає позитивний заряд, це мотивує гравців на полі демонструвати якісний та результативний футбол.

Проте, в першу чергу ми дякуємо нашим військовим, завдяки яким у нашій країні є можливість взагалі займатися футболом. Якби не вони, ні вболівальників на трибунах, ні загалом наших гравців на полі не було б, – сказав Іващенко.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

4 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago