Categories: Єврокубки

Mирон Mаркевич: Mарселю може піти на користь зміна керманича

22 лютого відбудеться матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи з футболу між «Марселем» та «Шахтарем». В першому поєдинку в Гамбурзі було зафіксовано бойову нічию – 2:2.

У розмові з кореспондентом Sport.ua заслужений тренер України Mирон Mаркевич поділився своїми очікуваннями від завтрашнього протистояння в Франції:

– На мій погляд, зміна біля керма «Mарселя» може піти йому на користь. В таких випадках, особливо перед відповідальними поєдинками, це згуртовує команду, змушує діяти через не можу, аби справити враження на нового головного тренера.

– Але ж Жан-Луї Гассе, який замінив Дженнаро Гаттузо, аж ніяк не належить до когорти топ-наставників.

– Тут важливо, що це досвідчений фахівець, який добре обізнаний із «кухнею» французького футболу. Зрештою, й за «містян» виступає чимало вікових гравців, і в Гассе не буде проблем із внесенням потрібних коректив. Головне, що ця пертурбація може позитивно вплинути на мікроклімат у команді, сприяти впевненості у своїх силах, а це вагомі важелі, щоб перервати вже тривалу безвиграшну серію.

– Яких ще «козирів» французького гранда треба остерігатися «Шахтарю»?

– Шаленого тиску з боку марсельських фанів. І хоча «гірників» з їхнім чималим міжнародним досвідом цим не залякати, все ж треба бути готовими, що трибуни гнатимуть свою команду вперед. Ось чому важливо вистояти й не пропустити в перші 20 хвилин. Якщо ж господарі заб’ють швидкий гол та враховуючи їхнє вміння миттєво переходити від оборони до наступу, то гостям буде скрутно.

По-третє, «гірникам» треба бути зосередженими в єдиноборствах. В «Mарселі» багато індивідуально сильних виконавців, й багато залежатиме від того, наскільки ефективно гості діятимуть у підстраховці, чи не виникатиме вільних зон.

– На Вашу думку, чи позначиться на діях «Шахтаря» відсутність дискваліфікованого стоппера Валерія Бондаря й те, що через пошкодження може не зіграти опорний півзахисник Тарас Степаненко?

– Не думаю, адже в «Шахтаря» – довга лава запасних. У центрі оборони може надійно зіграти ветеран Ярослав Ракіцький, а в опорній зоні є шанс проявити себе Дмитру Криськіву та Артему Бондаренку. І якщо вони виправдають сподівання головного тренера Mаріно Пушича, то їхні позиції в команді стануть більш міцними.

– Тоді наостанок, за рахунок яких якостей «Шахтар» завтра може ускладнити життя футболістам «Mарселя»?

– Завдяки командній грі, а також вмінню виходити з-під пресингу, домашнім заготовкам при розіграші стандартних положень. До речі, в першому матчі в Гамбурзі, коли «гірники» швидко розігрували м’яч біля володінь гостей, продумано змінювали напрямок атак, то ті помітно нервували. В такому ж ключі «Шахтарю» треба буде діяти завтра в Mарселі. Гору візьме той, хто менше буде помилятися біля своїх воріт.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago