Categories: Єврокубки

Сабо: Якщо Шахтар у матчі з Марселем зачепиться за нічию, то це буде рівносильно перемозі

Екс-тренер “Динамо” та збірної України Йожеф Сабо висловився про шанси “Шахтаря” у матчах Ліги Європи проти французького “Марселя”.

– Безумовним фаворитом цього протистояння є “Марсель”. І причина тут полягає у нашому, так званому “весняному футболі”. У середині-кінці лютого всі українські команди лише входять до ігрового ритму, а європейські вже давно грають. Не вірю, що зараз, у четвер, вийдуть гравці “Шахтаря” на матч Ліги Європи у справді хорошому стані. Їх вистачить на 15 хвилин. Може, на півгодини. Не більше. У другому таймі команда сяде. Вважаю, якщо “Шахтар” зачепиться за нічию, то це буде для них рівносильним перемозі. А так мають перемагати французи.

– Власне, навіть на зборах “Шахтар” демонстрував посередні результати з інколи навіть такими маловідомими командами, як “Градець Кралове” (0:2) або “Вележ Мостар” (2:3).

– Не треба звертати увагу на результати у товариських матчах. Марна справа. Всі ці контрольні поєдинки – чисто для тренера важливі: награється склад, пробуються якісь схеми, наставник придивляється до новачків, дає фізичні навантаження.

– Що скажете про “Марсель”?

– Я часто дивлюся французьку Лігу 1, де після Нового року вже зіграли кілька турів. Дуже пристойний чемпіонат, конкурентний. Хоча судді там час від часу допомагають “ПСЖ”. “Марсель” – серйозна команда. І не варто зважати на те, що зараз у них певна криза.

– Повернімося до “Шахтаря”. Взимку “гірники” солідно скупилися, витративши 24 мільйони на двох бразильців, хавбеків Кевіна та Марлона Гомеса. Враховуючи суми трансферів, по 12 мільйонів кожен, ці хлопці з перших офіційних матчів мають відпрацьовувати контракти, чи не так?

– Найімовірніше, Пушич не дасть у грі проти “Марселя” шансу пограти своїм бразильським новачкам. Вони лише взимку перейшли до “Шахтаря”, обидва молоді. Їм ще треба влитися у команду. І Кевін, і Марлон Гомес, якби так пом’якше сказати, ще чужі у “Шахтарі”. Тому я очікую побачити в матчі проти “Марселя” тих же гравців “Шахтаря”, які грали в останніх матчах Ліги чемпіонів проти “Антверпена” та “Порту”.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago