АПЛ. Ман Сіті, завдяки дублю Холланда, переміг Евертон Миколенка

Манчестер Сіті приймав Евертон у 24 турі АПЛ. Українець Миколенко знову вийшов у стартовому складі “ірисок”, щоб зупиняти Холанда і Ко.

АПЛ, 24-й тур.

Манчестер Сіті – Евертон 2 : 0.

1 – 0. Холланд – 71.

2 – 0. Холланд – 85.

Віталій Миколенко вже традиційно з’явився у стартовому складі “ірисок”. Пеп залишив у запасі Вокера і Де Брюйне. Зате Ерлінг Холанд вдруге поспіль після травми вийшов у основі.

Перший небезпечний момент виник біля воріт господарів. Доку дозволив себе обікрасти перед власним штрафним, Макнілл тонко відпасував на Годфрі, а той, намагаючись дотягнутись до м’яча, врізався у Едерсона. Бразильському кіперу знадобилась допомога лікарів.

Аканджі теж вирішив подратувати Пепа, обрізавшись в середині поля. Калверт-Льюїн намагався хитро перекинути Едерсона, проте з виконанням не склалося. Ман Сіті відповів швидкою контратакою з двома заблокованими ударами від Альвареса і Доку. Гості майже нічого не дозволяли “містянам” до середини першого тайму. Стерильний контроль (82%) не приносив команді Гвардіоли жодної користі.

Холанд почувався не у своїй тарілці. Головну зірку Сіті накривали у момент прийому м’яча, нерідко – відразу троє суперників. Однак, на 27-й хвилині норвежець перевисів Миколенка у повітрі і пробив з кількох метрів над поперечкою. У цьому епізоді також потрібно відзначити супершвидкого Доку, який проскочив двох суперників і подав на дальню стійку. На тлі невиразної гри Ман Сіті у соцмережах завірусилися два курйозні моменти. Калверт-Льюїн буквально виніс Рубена Діаша за межі полі борцівським прийомом.

А згодом вже Віталій Миколенко познущався з самого Родріго, технічно обігравши зіркового хавбека. Іспанець навіть не відразу зрозумів, що з ним трапилось.

Вже перед самісінькою перервою господарі просили пенальті за начебто гру рукою Тарковскі після удару Аканджі. Однак рефері справедливо не призначив одинадцятиметровий у ворота Евертона. Стартові 45 хвилин завершились без забитих м’ячів. Ба більше, “містяни” жодного разу не влучили у площину воріт Пікфорда, завдавши загалом 10 ударів.

Другий тайм розпочався з небезпечного удару Альвареса, якого залишили без опіки у районі напівкола. М’яч просвистів поруч зі стійкою. Гвардіола провів подвійну заміну на 57-й хвилині. Рятувати гру вийшли Де Брюйне (Нуньєш) та Вокер (Аканджі). Тиск Ман Сіті зрештою втілився у забитий м’яч. Фоден виконав кутовий, Стоунз пробив у суперника, а потім сфера потрапила до ніг Холанда, який фактично впритул розстрілював ворота Пікфорда.

Наприкінці матчу Ерлінг оформив дубль у швидкій контратаці. Норвежець протаранив Брентвейта і холоднокровно розібрався з Пікфордом. Він став одноосібним лідером бомбардирських перегонів АПЛ з 16-ма м’ячами. У найближчого переслідувача Салаха – 14 результативних ударів. Після цього Сіті спокійно контролював м’яч, а Де Брюйне втратив шанс зробити рахунок розгромним. “Містяни” набрали 52 очки і щонайменше на кілька годин очолили турнірну таблицю АПЛ, вепередивши Ліверпуль. Команда Миколенка залишилась у зоні вильоту (19 балів).

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

49 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

53 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

55 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

57 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago