Байер – Баварія: анонс центрального матчу європейського вікенду

Бундесліга, 21-й тур
Леверкузен, БайАрена
Баєр – Баварія 19:30
ТВ: Setanta sport

Баєр

Історичний сезон “Баєра” триває, незважаючи на всі труднощі команди в останні тижні. Команда Хабі Алонсо не програла жодного матчу у всіх турнірах із самого початку кампанії, і їхня безпрограшна серія налічує феноменальні 30 поєдинків. Також Леверкузен видав 3-й найкращий результат в історії Бундесліги. За підсумками 20 турів у них уже більше пунктів (52), ніж за минулу кампанію (50).

З моменту рестарту сезону “Баєр” виграв 4 з 5 поєдинків, незважаючи на кадрові проблеми та важкий календар. При цьому банда Алонсо майже щоразу вичавлювала потрібний результат на волі: “Аугсбургу” (0:1) забили переможний на 90+4-й, “РБ Лейпцигу” (2:3) у наступному турі на 90+1-й, “Штутгарт” (2:3) посеред тижня вибили з Кубка завдяки м’ячу Та на 90-й.

При цьому більшість кадрових проблем “Баєра” нікуди не поділися. Головні з них – відсутність універсального партнера Джаки Паласіоса в центрі поля та Віктора Боніфаса на вістрі атаки, без якого нападу не вистачає варіативності. При цьому Коссуну все ще на КАН. З добрих новин – повернення зі збірної Тапсоби, який провів перший матч у старті в Кубку посеред тижня, а також Аміна Адлі, гол якого у ворота “шваб” врятував у дуже важкий момент.

Баварія

“Баварія” у разі перемоги на “БайАрені” поверне собі одноосібне перше місце. Цікаво, що їх 50 очок за підсумками 20 турів – 6-й найкращий результат в історії Бундесліги. Але незважаючи на це, команда йде другою, а Томасу Тухелю регулярно доводиться вислуховувати критику на свою адресу. Хоча, крім ганебного вильоту з Кубка Німеччини та ексцесу у Франкфурті (5:1), пред’явити їм особливо нічого.

Якщо “Баєр” на старті нового року важко конвертує якість гри в результат, то у “Баварії” швидше проблеми з самим футболом. Програш “Вердеру” (0:1), як і подальша перемога над “Уніоном” (1:0) продемонструвала слабкість команди у позиційній атаці та вразливість у переходи з атаки в оборону. Потім було два пропущені від “Аугсбурга” (2:3) і перемога над “Боруссією” М (3:1), здобута в останні 20 хвилин.

Кадрова ситуація у Тухеля ще гірша. Напередодні поповнив лазарет Альфонсо Девіс. Також не зіграють Коман, Гнабрі та Лаймер. Ноєр повернувся до тренувань у п’ятницю і щодо нього прийматимуть рішення в останній момент. Кімміх та Упамекано готові, хоча після травм ще не грали. Як і Кім, який повернувся з Кубка Азії.

Статистика та факти

  • “Баєр” не програвав у всіх 30 матчах цього сезону.
  • Лерой Сане – найкращий асистент Бундесліги (11). Алекс Грімальдо йде другим у гонці (9), плюс у іспанця 7 голів у чемпіонаті.
  • Харрі Кейн продовжує йти нога в ногу з рекордним сезоном Роберта Левандовського 2020/21. На даний момент у англійця 24 голи у 20 матчах.
  • Вперше в історії Бундесліги дві найкращі команди мають не менше ніж 50 очок за підсумками 20 турів.
  • Лише двічі в історії після 20 турів у когось (“Баварії”) було більше очок, ніж у “Баєра” Хабі Алонсо (52). Звісно ж, Алонсо тоді був гравцем мюнхенців.

Орієнтовні склади

Баєр: Градецький – Тапсоба, Та, Інкап’є – Фрімпонг, Андріх, Джака, Грімальдо – Гофманн, Вірц – Шик

Баварія: Ноєр – Мазрауї, Де Лігт, Кім, Геррейру – Кімміх, Горецка – Мюллер, Мусіала, Сане – Кейн

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

12 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

21 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

23 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

30 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

39 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

42 хв. ago