Categories: Інше

Іран – Катар: анонс матчу 1/2 фіналу Кубка Азії

Півфінал Кубка Азії-2023
7 лютого, 2024 рік. 17:00. “Аль-Тумама” (Доха)
Іран – Катар.
Пряма трансляція: Sport 3

Іран

Пресслужба федерації Ірану відзначає, що гравці їхньої збірної, завдяки чудовим виступам на Кубку Азії, “гідні чемпіонства”. Дійсно, цьогоріч Іран демонструє результати, яким можна лише позаздрити. По-перше, вони впевнено вийшли з групи, забравши максимум очок (перемоги над Палестиною, Гонконгом та ОАЕ). По-друге, непогано просуваються вже у етапі плей-оф. Якщо вдалий результат у матчі з Сирією в 1/8 фіналу не викликає здивування, то ось перемога над Японією у чвертьфіналі заслуговує на окрему увагу. Країна висхідного сонця була фаворитом на здобуття кубка Азії, але доволі несподівано спіткнулася об Іран. Перший тайм цієї гри був за японцями, однак у другому суперник показав свою злість, зумівши забити 2 голи у відповідь.

Варто відзначити чудову ігрову форму Ірану не лише на Кубку Азії, а й взагалі за останній час. Здивуєтесь чи ні, але востаннє вони програвали у 2022 році! До першого фіналу за 48 років Іран відділяє лише одна гра. І вони мають усі передумови аби це сталося.

Великі надії покладаються на головну зірку команди – нападника “Роми” Сердара Азмуна. Поки що у нього на цьому турнірі в активі 1 гол. Але досвід такого гравця серед доволі посередніх опонентів – неоціненний. Також, непоганим бонусом Іран має Джаханбахша з “Феєнорда” та Годдоса з “Брентфорда”.

Катар

Катар є господарем цьогорічного Кубка Азії. Фактор чималої кількості своїх вболівальників на трибунах збірну цієї країни не може не радувати. До речі, ще до завершення турніру Катар зумів встановити новий рекорд загальної відвідуваності усіх матчів Кубка Азії.

На футбольному полі справи йдуть теж добре. Катарці на груповому етапі подарували фанам 3 перемоги з 3-х, при цьому не пропустивши жодного голу. Безсилими проти голкіпера та оборони цієї збірної виявилися Ліван, Китай і Таджикистан. 

В 1/8 фіналу Катар пройшов Палестину з рахунком 2:1, а у чвертьфіналі ледве здолав Узбекистан. Все вирішилося у серії пенальті, де на один промах менше зробили саме катарці. Помітно, що з кожною грою їм все важче даються перемоги. А далі ще більше випробовування – дуже міцний Іран, з яким у Катару майже завжди проблеми.

Світовими зірками у складі збірна похизуватися не може, тож доводиться сподіватися лише на хорошу командну взаємодію, компактну оборону та контратаки.

Останні 3 матчі

Останні 3 зустрічі Ірану:

03.02. Іран – Японія 2:1 (Чвертьфінал Кубка Азії-2023)

31.01. Іран – Сирія 1:1 (5:3 – пен) (1/8 Кубка Азії-2023)

23.01. Іран – ОАЕ 2:1 (Груповий етап Кубка Азії-2023)

Останні 3 зустрічі Катару:

03.02. Катар – Узбекистан 1:1 (3:2 – пен) (Чвертьфінал Кубка Азії-2023)

29.01. Катар – Палестина 2:1 (1/8 Кубка Азії-2023)

22.01. Катар – Китай 1:0 (Груповий етап Кубка Азії-2023)

Останні 3 очні зустрічі:

2023. Катар – Іран 0:4 (Товариський) 2018. Катар – Іран 1:2 (Товариський) 2017. Катар – Іран 0:1 (Кваліфікація до Чемпіонату світу)

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

32 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

36 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

37 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

41 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

43 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

45 хв. ago