Categories: УПЛ

Юрій Коваль: Тішить, що команда витримала жорсткий ігровий режим

В. о. головного тренера Зорі Юрій Коваль після перемог над Аркою (2:1) та Динамо Тбілісі (1:0) позитивно відгукнувся про селекцію клубу взимку.

Слова фахівця передає пресслужба луганців.

– Закінчувався перший етап підготовчого періоду. Було бажання зіграти двома складами по 90 хвилин, не роблячи замін. Треба було відчути фізичне навантаження, а перш за все – психологічне, вміння терпіти та боротися.

Другі тайми суперники володіли ініціативою. Вміння працювати проти м’яча, віддаватися на повну – це говорить про те, що ми досягли не тільки фізичних якостей, а й моральних.

Дуже тішить, дай Боже, щоб це втілилося в чемпіонаті, те, наскільки ми гарно провели селекцію. За менталітетом, за відношенням, новачки, які були сьогодні, продемонстрували, що вони можуть підсилити нас, чи, хоча б, закрити проблемні позиції. Наскільки далі це буде вдало – покаже час.

Тішить також й те, що команда витримала жорсткий ігровий режим. Деякі грали зранку та під вечір. Дали навантаження, а тепер невеличкий відпочинок.

– Повертаються в склад поступово травмовані гравці. Але не було Турбаєвського, Чурка, які захворіли.

– На жаль, є також травми під час тренувань. На зборах цього не уникнути. За статистикою, футболісти більше всього травм отримують не під час чемпіонату, а саме на зборах. Звичайно, є й якісь грипозні ознаки. Це каже про те, що коли гравці набирають пікову форму, організм дуже сприйнятливий до навантажень. Легко заразитися.

Але, сподіваємось, що вони швидко відновляться. Ми побачили, що є команда гра, що є гравці, які здатні замінити один одного. Наскільки це вдало буде відбуватися далі – покаже чемпіонат.

– Ну й одне з найголовніших це те, що з’явилися емоції, яких нам деякий час не вистачало.

– Так, сьогодні були дві сутички. На зборах це нормально. Психологія, бажання потрапити у склад, плюс непоступливість. Гірше за все, вірно ви кажете, якщо немає емоцій та граєш безвольно, без характеру. Ці сутички були наслідком того, що хлопці бажали довести свою спроможність, а не для того, щоб когось травмувати.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago