Categories: Перша ліга

Легіонер Металіста Гомес: Я сподіваюся, що ми зможемо добре закінчити цей сезон і у наступному сезоні повернути клуб до Прем’єр-ліги

Габрієль Гомес приєднався до Металіста перед початком нинішнього сезону.

До того бразильський захисник вже мав досвід гри в Україні, провівши минулий розіграш УПЛ у складі Дніпра-1, тому швидко став одним із найкращих гравців команди. До того ж, саме йому довірили капітанську пов’язку, котру він підкріплює надійною грою в обороні.

Напередодні Габрієль поспілкувався з клубним медіадепартаментом і відповів на різноманітні питання.

— Габі, як ти провів свята? В Україні вони асоціюються зі снігом, у Бразилії, схоже, у цей час справжня спека…

— Привіт! Так, і справді, поки в Україні сніг, у Бразилії в різдвяно-новорічні свята дуже спекотно! Ми відзначаємо їх на пляжах і під кондиціонерами. Я зміг насолодитися цим часом із родиною, добре відпочити, але, зізнаюся, я з нетерпінням чекаю повернення до роботи.

— Вже сумуєш за партнерами?

— Звичайно! Мені не вистачає щоденних зустрічей із товаришами по команді, матчів, тренувань і всієї атмосфери, яка панує у нашому колективі.

— За ці місяці з ким у тебе склалися найтепліші стосунки у команді?

— Я вважаю, що дуже зблизився з усіма, але, безсумнівно, найближча мені людина у команді — Влад Рибак, тому що я дружив із ним минулого сезону у «Дніпрі-1» і маю задоволення знову працювати з ним зараз.

— Які твої враження від Ужгороду, як тобі тут живеться?

— Мені дуже подобається Ужгород. Це маленьке місто, але у ньому я відчуваю себе як удома! Але я хочу колись жити в Харкові!

— Які місця в Ужгороді тобі найбільше подобаються?

— Мені подобається річка, яка проходить через місто, подобаються хороші ресторани, але найбільше я люблю стадіон. Особливо в ігрові дні (посміхається).

— Ти провів усе перше коло з капітанською пов’язкою. Це твій перший подібний досвід у кар’єрі?

— У мене вже була можливість носити капітанську пов’язку у деяких іграх інших команд, але головним капітаном команди я є вперше! Сподіваюся, що я цим позитивно впливаю на колектив.

— Вважається, що капітан повинен давати багато вказівок своїм партнерам. Ти більше використовуєш англійську чи вдається спілкуватися українською мовою?

— Я більше користуюся англійською мовою, але завжди намагаюся використовувати деякі слова українською, які вже знаю. Вірю, що з часом я стану краще володіти мовою і зможу більше спілкуватися українською, а менше англійською!

— Поділишся, що вже можеш сказати українською?

— Знаю майже всі футбольні терміни. Можу сказати як пресингувати, рухатися праворуч, ліворуч, як рухати м’яч швидше і багато чого іншого.

— До речі, ти коли-небудь пробував українську кухню? Вона тобі подобається?

— Я пробував багато страв з української кухні, але, безсумнівно, моя улюблена страва — борщ! Якби цю страву готували у Бразилії, вона б точно прижилась!

— У тебе хороші смаки! Втім, повернемося до футболу. Ти знаєш, що вболівальники «Металіста» дуже швидко закохалися у тебе, і для них ти справжній кумир?

— Так, мені вдалося поспілкуватися з деякими вболівальниками «Металіста». На жаль, ми не можемо грати вдома перед нашими вболівальниками, але я дуже радий їхній прихильності та сподіваюся, що зможу й надалі приносити їм радість за допомогою футболу.

— Ти починав сезон у парі з різними футболістами у центрі захисту, а потім у команду повернувся Віталій Федорів. Ви обидвоє шульги. Чи комфортно вам грати поруч, чи це допомагає його досвід?

— Віталій — ас! Звичайно, він допомагає своїм досвідом, і не тільки мені, але і всій команді! Мені дуже комфортно грати з ним поруч. Так, ми обидвоє шульги, проте я вважаю, що це не має значення.

— Чого, на твою думку, не вистачило команді влітку та восени, щоб потрапити до першої п’ятірки?

— Я вважаю, все це лише через брак часу. Оскільки у нас дуже молода і нещодавно зібрана команда, це далося взнаки, особливо на початку сезону. Але я впевнений, що у другій частині чемпіонату ми виступимо набагато краще.

— Як тобі робота під керівництвом Андрія Аніщенка та його тренерського штабу?

— Андрій Аніщенко — тренер, який дає групі велику впевненість. Він тренер, який не боїться ризикувати та має сильне бажання перемагати. І він, і його помічники є чудовими професіоналами. У нас є все, щоб завершити цей сезон на позитивній ноті!

— Які твої очікування від «Металіста» у 2024-му році?

— Я сподіваюся, що «Металіст» зможе продовжувати розвиватися, що ми зможемо добре закінчити цей сезон і у наступному сезоні повернути клуб до Прем’єр-ліги, звідки він не повинен був вилітати.

— Скажи щось від себе вболівальникам нашої команди та всім харків’янам та українцям.

— Можу сказати, що я буду віддаватися на 100% кожну секунду, коли я ношу футболку цього клубу і виступаю під його емблемою. Прошу й надалі підтримувати нашу команду, бо це дуже важливо для нас. Мрію, що незабаром ми зможемо зустрітися у нашому домі, у Харкові, на нашому стадіоні й відсвяткувати повернення хороших часів.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcmetalist.com.ua

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago