Categories: УПЛ

Скрипник: Ти можеш вигравати 5:0, але ти маєш з повагою ставитися до тих хлопців, які грають проти тебе

Головний тренер “Металіста 1925” Віктор Скрипник розповів про принципи своєї роботи.

– Давайте поговоримо про дві головні складові вашого тренувального процесу. Про це ви сказали, коли знайомилися з командою. Для вас важливі дисципліна та повага. Поясніть, будь ласка, чому саме вони та як вони впливають на результат?

– Повага – це те, на що я звертаю увагу своїх хлопців. Ти можеш вигравати 5:0, але ти маєш з повагою ставитися до тих хлопців, котрі грають проти тебе. Як я кажу, хлопець не може працювати з носом піднятим догори. Ти маєш у кожному матчі ставитися з повагою до суперника, до суддів, до вболівальників. Дисципліна, ми вже казали, це те, що робить тебе трошки кращим, ніж твій суперник, ніж інша людина. Це я зрозумів, коли грав у футбол у Німеччині. Там є таке слово – “ordnung”, тобто порядок. Це дуже важливо для нас усіх, а для спортсмена, для футболіста – тим більше.

– Чи були випадки у вашій тренерській кар’єрі, коли загалом майстерний футболіст, але йому не вистачало дисципліни і через це ви з ним прощалися?

– Дуже часто. Бо коли я працював у Німеччині, я отримував команду на один рік, і потім, з оцих хлопців, йшли наверх, до іншого тренера не всі. Точно так я отримував знизу також не всіх, бо я так бачив. Буває талановитий хлопець, але він ледар, ти маєш за ним ходити, з ним працювати, розмовляти… А він грає тільки на своєму таланті. І навпаки, є хлопці, які дуже люблять працювати, а таланту немає. Ось таким хлопцям сказати “ні” дуже важко, бо вони на 100% віддаються футболу, тренуванням, дивляться на тебе та чекають від тебе щось таке, що йому допоможе. Але, на жаль, ми приходимо до такої позначки, коли потрібно робити висновки й приймати рішення.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

22 секунди ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

3 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

5 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

7 хв. ago

Пересоляк знову став кінцевим бенефіціарним власником Миная – у квітні сплив термін дії накладених на нього санкцій РНБО

Президент «Миная» Валерій Пересоляк став кінцевим бенефіціарним власником клубу. Читати далі

10 хв. ago

Експерти визначили найкращого тренера, гравця та символічну збірну 4-го туру УПЛ

Відбувся перенесений матч 4-го туру («Динамо» — «Ворскла»), і після того, як зіграли усі команди,…

12 хв. ago