Уряд Британії все ще не передав Україні 2,5 мільярди фунтів від продажу Челсі

У 2022 році уряд Великої Британії погодився дозволити підсанкційному Абрамовичу продати «Челсі» за умови, що гроші будуть витрачені на гуманітарні цілі в Україні.

Кошти від продажу футбольного клубу «Челсі», який належав «прокремлівському» російському олігарху Роману Абрамовичу вже 2 роки заморожені на банківському рахунку у Великобританії. Мова йде про 2,5 мільярда фунтів стерлінгів.

Як повідомляє «The Guardian», члени комітету з європейських справ Палати лордів назвали «незрозумілим» те, що міністри не витратили гроші на Україну майже через два роки після того, як було узгоджено продаж.

Уряд погодився дозволити Абрамовичу продати Челсі у 2022 році, хоча він перебував під санкціями як один із семи російських «прокремлівських» олігархів, за умови, що гроші будуть витрачені на допомогу постраждалим від війни в Україні.

Видання пише, що гроші залишаються заблокованими на банківському рахунку у Великій Британії через суперечку між колишнім власником «Челсі» і урядом щодо того, як саме ці гроші можна витратити.

Також «The Guardian» пише, що люди, близькі до Абрамовича, сказали, що домовленість полягала в тому, що гроші повинні піти «всім жертвам конфлікту в Україні та його наслідків», тоді як міністри наполягали, що вони повинні бути витрачені виключно на гуманітарні цілі в Україні.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

1 годину ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

2 години ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

2 години ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago