Categories: Інше

Ангола – Намібія: анонс матчу 1/8 фіналу Кубка Африканських Націй

27 січня 2024 року. 19:00. Буаке. Стадіон Буаке
Плей-оф. 1/8 фіналу
Ангола – Намібія
Де подивитися: Megogo
Травмовані: немає

Груповий етап Кубка Африки завершено, ми побачили багато сюрпризів, а тепер із 1/8 фіналу починається плей-оф турніру. Перша гра відбудеться між Анголою та Намібією. Дивно, що ці дві команди взагалі зустрічаються одна з одною на цій стадії, а ще дивніше, що одна з цих команд стала переможцем своєї групи.

Ангола

Той факт, що збірна Анголи під керівництвом Педро Соареша Гонсалвеша не лише перебуває в 1/8 фіналу, а й робить це заслужено та впевнено, не може не дивувати. Тепер команда намагатиметься вийти в наступний раунд і підтвердити успіх, досягнутий на груповому етапі. Досі Ангола виглядала надзвичайно стабільно та мала чіткий план, вигравши з рахунком 2:0 у Буркіна-Фасо в останньому турі групового раунду. І основний склад, і ті, що вийшли на заміну, були переконливими.

Що зараз важливо для Анголи, так це те, що від них, як і раніше, не чекають подвигів. У складі відсутні великі зірки, але це з лишком компенсується згуртованістю команди. Нуріо Фортуна з “Генка” та нападник “Кальярі” Лувумбо, як і раніше, є найвідомішими і найкращими гравцями цієї скромної збірної.

Проте семи очок на груповому етапі вистачило для впевненого першого місця. Ангола також не програє у восьми іграх, хоча справедливо сказати, що шість із цих ігор закінчилися внічию. Тим не менш, це показує, який сильний дух у цій команді.

Намібія

Намібія під керівництвом тренера Колліна Бенджаміна – це ще один сюрприз Кубка Африки, але здається, що в 1/8 фіналу вона знову буде явним аутсайдером, як і на груповому етапі, коли в неї ніхто не вірив. У третій грі, проти Малі, було досягнуто безгольової нічиї – 0:0, яка й дозволила стати однією з найкращих третіх команд турніру. І багато з того, що можна було сказати про Анголу, можна сказати і про Намібію. Основна увага приділяється команді, тому що тут немає великих зірок, але справи цієї збірної насправді складаються досить добре, і завдання вже перевиконано.

У рядах намібійців теж немає справжньої зірки, але все одно вони відстають від Анголи щодо рівня гравців. Це означає, що команді Бенджаміна вкрай важливо діяти дуже дисципліновано, не дозволяти надто багато і розраховувати на нечисленні моменти в атаці.

Намібія не забиває багато голів, а друга гра на груповому етапі проти ПАР (0:4) досить яскраво показує, що відбувається, коли не вистачає концентрації при грі навіть з далеко не найсильнішим суперником. Отже, Намібії знову доведеться зіграти на 200% від своїх можливостей, інакше після 1/8 фіналу команда вирушить додому.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

38 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

42 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

43 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

46 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

54 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

57 хв. ago