Categories: УПЛ

Зоря проти повернення чемпіонату U-21: Якщо клуби мають фінансову можливість – заради Бога, є чемпіонат ПФЛ

Начальник “Зорі” Ігор Гузь прокоментував ідею віцепрезидента УАФ, головного тренера збірної України Сергія Реброва про можливе відновлення чемпіонату України U-21.

“Ми проти. Є кілька причин. У нас таке відчуття, що в країні взагалі нічого не змінилося. Як воно було до війни, так воно і є. Ми говоримо про розвиток футболу, але нам зараз більше потрібно говорити про його збереження. Хоча б у тому виді, який він зараз має.

Коли була структура U-21, ми були проти, щоб її забирали. Чому? Тому що тоді насильно її відрізали і сказали: Ні, оце не треба, давайте жіночий футбол. Її ліквідували для того, щоб команди займалися жіночим футболом. Зараз ситуація така – жіночий футбол нікуди не подівся, а додають ще U-21.

Скажіть, будь ласка, як тягнути це фінансово? Треба кошторис клубів збільшити. А може давайте цей кошторис краще направимо на те, щоб країна в цій проклятій війні виграла. Чи футбол відрізаний від країни? Оце питання у нас. Заберіть із регламенту зобов’язання про жіночі клуби – і ми повернемо U-21.

Ми ж пропонували іншу модель – якщо у клубів є можливість і бажання, то ніхто їм не заважає мати другу команду. Нехай вона грає в першій або другій лігах, як це роблять “Металург” Запоріжжя, “Рух”. Як був “Шахтар-2”, “Шахтар-3”, “Динамо-2”, “Динамо-3”. І нехай хлопці там грають. У чоловічий футбол, а не в дитячий.

Якщо після 19 років не заграв на високому рівні, то йому нічого з дітьми грати. Треба в дорослий грати, щоб він виріс у майстра. А він усе у своєму болоті, усе дитина. У 21 рік – дитина. У 20 років люди з армії приходять, а він ще дитина! Це була наша пропозиція. Якщо клуби мають фінансову можливість – заради Бога, є чемпіонат ПФЛ”, – зазначив представник луганського клубу.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

22 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

27 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

36 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

45 хв. ago

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 години ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

2 години ago