Мальорка – Жирона: анонс матчу 1/4 фіналу Кубка Іспанії

Кубок короля. 1/4 фіналу
24 січня. Пальма. “Сон Моїш”
“Мальорка” 20:30 “Жирона”
Арбітр: Хосе Мунуера Монтеро
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Мальорка”

“Мальорка” – визнаний кубковий боєць; для неї це другий чвертьфінал за останні три сезони. Також “Кіновар” вигравала турнір у 2003 році.

Хороша новина для остров’ян у тому, що матч пройде на їхньому полі, де вони не програють з 18 серпня. За цей час на “Сон Моїш” оступилися навіть “Барса” (2:2) та Більбао (0:0). З іншого боку, це все нічиї, а ось перемог майже немає — лише 3 у 21 турі Ла Ліги. Слабка атака тягне команду на дно — забито лише 19 голів.

“Мальорка” дасть “Жироні” бій, це точно, але оскільки ні топового бомбардира, ні яскравих вінгерів у неї немає, то це буде бій від оборони. П’ять захисників; в’язкий, жорсткий, але часто безідейний футбол. Розбігтися, як із “Севільєю”, у Савіо тут не вийде.

Жирона”

Якщо “Мальорка” непогано виступає вдома, то “Жирона” показує видатний футбол майже на кожному стадіоні. Сенсаційна команда.

Немає сенсу переказувати, як каталонці тиждень тому шокували Райо (3:1), а потім розтоптали Севілью (5:1) — ви самі це бачили. У Довбика та Стуані у цих матчах по 3 голи; результативно повернувся Циганков; Савіо показує найкращий футбол у житті.

Зрозуміло, що у пріоритеті “Жирона” Ла Ліга, але чвертьфінал — не та стадія, щоб зливатися. Та й “Реал” вже з Кубка вибув, отже, шанси на успіх зросли. Чому б не спробувати? Ми вважаємо, що Мічел випустить у Пальмі майже всю основу, аби не ризикувати. Тим паче, у наступному турі Ла Ліги у нього невиразна “Сельта” Рафи Бенітеса — не той суперник, щоб його боятися.

“Мальорка” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

У першому колі чемпіонату на “Монтіліві” “Жирона” буквально знищила “Мальорку” 5:3, причому до 88-ї хвилини рахунок був 5:1.

При цьому щодо матчів на “Сон Моїш”, то тут каталонці востаннє вигравали ще 2015 року. З того часу — 2 нічиї та 2 поразки.

Орієнтовні склади

У “Жирони” начебто повернувся Ерік Гарсія, але навряд чи Мічел ризикне ним проти силової, грубої “Мальорки”. Також гарантовано поза грою інші центрбеки Давід Лопес та Хуанпе, що відкриває дорогу у старт юному, але талановитому Якобішвілі.

У “Мальорки” поза грою основний правий бек Пабло Маффео, а ключовий нападник Ведат Мурікі готовий відбігати максимум тайм.

“Мальорка”: Грайф – Антоніо Санчес, Раїльо, Настасич, Копете, Лато – Дардер, Морланес, Саму Кошта, Дані Родрігес — Ларін

“Жирона”: Хуан Карлос – Коуто, Якобішвілі, Блінд, Гутьєррес – Алейш Гарсія, Еррера – Циганков, Торре, Савіо — Довбик

Максимович Назар

Recent Posts

Ріццолі розібрав спірні суддівські рішення у матчах 6-го туру УПЛ

Головний експерт з арбітражу УАФ, а також член Комітету арбітрів Нікола Ріццолі проаналізував деякі спірні…

6 години ago

Шахтар оштрафували на 252,5 тис грн за бійку в матчі чемпіонату U-19 з Динамо у травні

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) ухвалив рішення щодо травневого матчу чемпіонату U-19 «Шахтар» – «Динамо», де…

6 години ago

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

6 години ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

7 години ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

8 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

9 години ago