Валенсія – Атлетік: анонс матчу 21-го туру Ла Ліги

20 січня 2024 року. 19:30. Валенсія. “Месталья”.
Ла Ліга 2023-24. 21-й тур
“Валенсія” – “Атлетік” (Більбао)
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Андре Алмейда – Оскар де Маркос
Кубок Африки: Муктар Діакабі, Селім Амалла – Іньякі Вільямс
Під питанням: Альберто Марі – Єрай Альварес, Іньїго Руїс де Галаррета, Дані Гарсія
Під загрозою дискваліфікації: Габріель Пауліста, Фран Перес – Айтор Паредес, Іньїго Руїс де Галаррета

“Валенсія”

“Кажани” відтепер в другій частині сезону можуть сфокусуватися на матчах Ла Ліги, не відволікаючись на поєдинки Кубка Короля, і втілити у життя мрії свої вболівальників про повернення на міжнародну арену. Через Копа дель Рей цей шлях, звісно, був би значно коротшим, але з цього турніру команда Рубена Барахи на тижні несподівано вилетіла, цілком заслужено програвши вдома 1:3 “Сельті” Рафаеля Бенітеса, яка помалу збільшує оберти в плані якості результатів. “Лос Чес” загалом виглядали не так вже й погано в тому поєдинку і навіть були близькими до того щоб відігратися з 0:2, але наприкінці гри проґавили контратаку галісійців, пропустили втретє і зрештою капітулювали.

Натомість в Ла Лізі у “Валенсії” наразі активна серія з чотирьох матчів без поразок, причому три останніх поєдинки завершилися перемогами. В останній домашній грі минулого року “Кажани” зіграли внічию 1:1 з “Барселоною”, а за кілька днів змогли перервати свою безвиграшну серію, мінімально здолавши “Райо Вальєкано” (1:0) на його полі. Новий же календарний рік розпочався для “Лос Чес” зі впевненої перемоги 3:1 в домашньому дербі проти “Вільярреала”, рахунок в якому відкрив український форвард Роман Яремчук, а потім Пепелу оформив дубль з 11-метрової позначки. Минулими ж вихідними команда Рубена Барахи виграла 4:1 на виїзді у слабенького нині “Кадіса”. В 1-му таймі суперники обмінялися голами, одразу по перерві Дієго Лопес вдруге вивів гостей вперед, забивши, як виявилося, переможний м’яч, а вже у компенсований час Хаві Герра та Хесус Васкес остаточно вбили інтригу в матчі. Таким чином “Валенсія” піднялася на чисте 8-е місце в таблиці Ла Ліги, скоротивши відставання від єврокубкової зони до трьох очок.

“Атлетік”

Команда Ернесто Вальверде наразі є однією з найкрутіших в іспанському футболі. У “Левів” активна безпрограшна серія з 14 матчів, 11 з яких вони виграла. При цьому паралельно баски мають ще й серію з шести перемог поспіль, яка розпочалася з домашньої перемоги 2:0 над мадридським “Атлетіко”. Вже за кілька днів “Атлетік” на своєму полі зрештою зміг дотиснути “Лас-Пальмас” (1:0), забивши переможний гол в компенсований час, а новий календарний рік розпочався зі впевненої перемоги 2:0 на виїзді над “Севільєю”. Таким чином команді Вальверде вдалося завершити 1-е коло на омріяному 4-му місці в турнірній таблиці Ла Ліги, але вся боротьба за путівку до Ліги чемпіонів ще попереду.

А далі у “Левів” розпочався період регіональних дербі. В якості розминки вони без проблем виграли на виїзді у друголігового “Ейбара” з рахунком 3:0 в Кубку Короля. Минулими вихідними “Атлетік” загалом дуже впевнено в плані якості гри розібрався з “Реалом Сосьєдад” (2:1), взявши таким чином реванш за поразку в матчі першого кола і паралельно збільшивши відрив від прямого конкурента. Героєм цього дербі став Алекс Беренгер, який нині підміняє Іньякі Вільямса, котрий зі збірної Гани грає в Кубку Африки – вінгер господарів в 1-му таймі оформив дубль, і його двох м’ячів зрештою вистачило для перемоги. На тижні ж команда Ернесто Вальверде очікувано виграла вдома у “Алавеса” з рахунком 2:0. Дублем в поєдинку відзначився форвард Асьєр Вільялібре, котрий таким чином сильно засмутив команду, якій дуже допоміг минулого сезону підвищитися в класі. В чвертьфіналі “Атлетік” наступного тижня зіграє вдома з “Барселоною”.

Максимович Назар

Recent Posts

MLS. Інтер Маямі з Кривцовим втратив перемогу на останніх секундах

Відбувся черговий поєдинок регулярного чемпіонату MLS, в якому «Інтер Маямі» їздив на виїзд до «Нью-Йорк…

47 хв. ago

Спортивний лікар спрогнозував терміни відновлення Малиновського

Дмитро Бабелюк – прокоментував травму українського футболіста “Дженоа” Руслана Малиновського.Читати далі

50 хв. ago

Лупашко – про Поворознюка: Я завжди буду пригадувати його з вдячністю

Головний тренер “Карпат” Владислав Лупашко відповів, як склалися його відносини з одіозним президентом “Інгульця” Олександром…

57 хв. ago

Ракіцький може власником клубу Першої ліги

35-річний Ярослав Ракіцький може придбати український клуб.Читати далі

60 хв. ago

Галатасарай потролив Жозе Моуріньо після перемоги в дербі

Після перемоги в центральному матчі 6 туру чемпіонату Туреччини з футболу над «Фенербахче» (3:1) стамбульський…

1 годину ago

Ярмоленко прокоментував на першу втрату очок Динамо в УПЛ у матчі з Рухом

Лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко прокоментував нічийний результат матчу 7-го туру УПЛ проти «Руха» (0:0): Читати далі

8 години ago